Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama tror fortsat på aftale inden nytår

Præsident Barack Obama tror stadig, det er muligt at opnå en finanspolitisk aftale inden 1. januar, sagde han på et pressemøde fredag aften.

På et pressemøde sent fredag aften dansk tid gjorde præsident Barack Obama det klart, at han stadig tror, det er muligt for demokraterne og republikanerne at blive enige om en finanspolitisk aftale inden deadline 1. januar, hvor offentlige nedskæringer og skattestigninger træder i kraft. Samtidig opfordrede han kongresmedlemmerne til at indgå en aftale, der ikke omfatter skattestigninger blandt middelklassen.

- Det er et opnåeligt mål. Det kan klares inden for 10 dage. Men vi er nødt til at finde fælles fodslag. Og husk på, at ingen får 100 procent af det, de gerne vil. Dette her er ikke en konkurrence mellem to partier, sagde han ifølge Reuters TV og påpegede, at en aftale enten kan opnås »på én gang« eller »i flere etaper«.

- Kald mig bare en håbløs optimist, men jeg tror stadig, vi kan løse det her, tilføjede han.

Til sidst bad han Kongressens medlemmer om at bruge juleferien på at tænke over en aftale og sagde »vi ses i næste uge« til de fremmødte journalister.

Tidligere fredag mødtes Obama med både den republikanske leder og formand for Repræsentanternes Hus, John Boehner, og senatsleder Harry Reid fra Det Demokratiske Parti.

Torsdag nat dansk tid blev en afstemning i Repræsentanternes Hus om skattedelen i republikanernes »plan B« aflyst, fordi John Boehner ikke kunne samle nok stemmer i sit kammer til at få forslaget igennem. »Plan B« skulle blandt andet forlænge eksisterende skattelettelser for årsindkomster på op til en million dollar fra nytår.

Den såkaldte økonomiske afgrund, eller »the fiscal cliff«, der træder i kraft 1. januar, er et resultat af tidligere præsident George W. Bush’s politik under finanskrisen.

Republikanerne har flertal i Repræsentanternes Hus, som er det ene kammer i Kongressen, mens demokraterne har flertal i det andet kammer, Senatet.

Flere økonomer har udtrykt frygt for en recession i landet, hvis ikke politikerne finder en løsning inden deadline.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.