Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama til Repræsentanternes Hus: Skynd jer

Dem amerikanske præsident mener ikke, at der er tid til tøven i arbejdet for at undgå den såkaldte »fiscal cliff«.

USA: Der er ingen tid at spilde, mener Barack Obama, som beder Repræsentanternes Hus vedtage den nye budgetaftale så hurtigt som muligt.

- Hverken Demokraterne eller Republikanerne har fået alt det, de gerne vil, men denne aftale er det rigtige for vores land, og huset bør vedtage den med det samme, siger præsidenten ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ved midnat røg amerikanerne ud over den økonomiske afgrund - den såkaldte »fiscal cliff« - da der endnu ikke er en budgetaftale på plads. Men få timer senere blev Demokraterne og Republikanerne i Senatet enige om et forslag til en budgetaftale, som blev stemt igennem tirsdag morgen.

- Der er mere arbejde at gøre for at reducere vores underskud, og jeg er villig til at gøre det. Aftenens aftale sikrer, at vi fremadrettet vil fortsætte med at reducere underskuddet via en kombination af nye nedskæringer og indtægter fra de rigeste amerikanere, siger Barack Obama ifølge Reuters.

Nu er det så op til Repræsentanternes Hus at vende tommelen op eller ned for aftalen, der blandt andet letter skattetrykket for middelklassen og øger skattetrykket for de rigeste amerikanere.

- Huset vil leve op til forpligtelsen og overveje Senatets aftale, siger John Boehner, der er talsmand for Repræsentanternes Hus.

Det forventes, at Repræsentanternes Hus tager stilling til budgetaftalen i løbet af tirsdagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.