Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama synger blues

Festen er ikke i gang, før præsidenten synger. Obama greb mikrofonen for anden gang og sang Sweet Home Chicago.

USAs præsident Obama har ved flere lejligheder givet eksempler på sit sangtalent.
USAs præsident Obama har ved flere lejligheder givet eksempler på sit sangtalent.

Ingen siger nej, når Mick Jagger rækker mikrofonen frem.

Heller ikke præsident Barack Obama, der i Det Hvide Hus' East Room lod sig lokke på scenen, hvor Mick Jagger og blueslegenden B.B. King var inviteret til en koncert, der skulle hylde bluesmusikkens fortid, nutid og fremtid. B.B. King kom i rullestol men endte stående på scenen, der gjorde en bid af det Hvide Hus til natklub for en aften.

Barack Obama havde i løbet af aftenen holdt sig i rollen som publikum og som beundrer af bluesmusikken, om hvilken han sagde:

- Den her musik taler et universelt sprog. Ingen går gennem livet uden både glæde og smerte, triumfer og sørger. Blues'en rammer alt det. Nogle gange bare med et enkelt ord eller en enkelt tone.

Han gik også på scenen for at introducere aftenens sidste nummer "Sweet Home Chicago" og sagde:

- For Michelle og mig er der ingen bluessang som den, aftenens kunstnere har valgt at slutte aftenen med - bluessangen fra vores hjemby.

Men i stedet for at træde til side, da han havde takket de tilstedeværende for aftenen, bedt Gud velsigne dem og sagt tak igen, lod han sig overtale til at synge, da sangeren Buddy Guy drillende sagde, at han havde hørt præsidenten synge en Al Green sang tidligere, og at han da 'måtte blive ved'.

Mick Jagger, Rolling Stones forsanger, stak præsidenten mikrofonen, der sang " Come on, baby don't you want to go" to gange og så "Sweet Home Chicago," mens publikum og hans kone begejstret klappede.

Obama er efterhånden rejsende i sang. Han sang også en bid af en Al Green-sang 19. januar, hvilket i skrivende stund er set af mere end 5 mio. YouTube-brugere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.