Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama støtter våben-tiltag

Præsident Obama ville ikke gå i detaljer med, hvilke våben-tiltag der kan blive sat i værk af præsidenten selv.

Barack Obama under dagens pressekonference i Det Hvide Hus.
Barack Obama under dagens pressekonference i Det Hvide Hus.

USA: Præsident Barack Obama erklærede mandag under en pressekonference i Det Hvide Hus sin fulde støtte til den liste af forslag til skærpelser af våbenloven i USA, som vicepræsident Joe Biden har udfærdiget, skriver Reuters.

Ifølge Obama vil nogle af vicepræsident Joe Bidens forslag til at nedbringe USAs mange voldsepisoder med skydevåben kræve en godkendelse af Kongressen, mens andre kan blive gennemført på præsidentens ordre.

Præsident Obama, der også benyttede en del af sin taletid på USAs økonomiske gældspolitik, ville imidlertid ikke gå i detaljer med, hvilke våben-tiltag, der kan blive sat i værk af præsidenten selv, da et forbud mod blandt andet halvautomatiske skydevåben og store patronmagasiner samt indførelsen af et grundigere baggrundstjek ved køb af våben, sandsynligvis ikke kan effektueres uden om Kongressen.

- Men der vil være nogle tiltag, der kan udføres administrativt, sagde Obama fra talerstolen og tilkendegav, at våbenejere får svært ved at sige, at de måske kommende initiativer krænker deres grundlovssikrede rettigheder, når det gælder retten til at eje et våben.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.