Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama: Sexskandale har ikke skadet USA

Ifølge Barack Obama er der foreløbig »ingen beviser« for, at general David Petraeus’ sidespring har ført til brud på den nationale sikkerhed.

USAs præsident, Barack Obama, holdt pressemøde onsdag aften dansk tid.
USAs præsident, Barack Obama, holdt pressemøde onsdag aften dansk tid.

Der er indtil videre ingen tegn på, at fortroligt materiale er blevet lækket som følge af den afgåede general David Petraeus’ sexskandale, som har fået Petraeus til at gå af som chef for efterretningstjenesten CIA.

Det fastslår USAs præsident, Barack Obama, på et pressemøde onsdag aften dansk tid.

- Der er foreløbig ingen beviser for, at fortrolige informationer er blevet videregivet eller på nogen måde har haft en negativ virkning på vores nationale sikkerhed, siger Barack Obama.

Han peger på, at general Petraeus selv nåede frem til konklusionen om, at han ikke levede op til standarden for at arbejde for CIA og derfor tog konsekvensen.

Præsidenten fastslår desuden, at David Petraeus har haft en imponerende karriere i det amerikanske militær, hvor han blandt andet har gjort tjeneste i Irak og Afghanistan. Obama håber, at sexskandalen »bliver en fodnote i en i øvrigt flot karriere«.

Forbindelsen mellem David Petraeus og elskerinden Paula Broadwell blev opdaget, da en anden kvindelig bekendt af Petraeus, den 37-årige Jill Kelly, gift og mor til to børn, modtog en række chikanemails, der truede hende til at holde sig fra David Petraeus. Afsenderen viste sig efter en FBI-undersøgelse at være Paula Broadwell.

Om David Petraeus har været for åbenmundet under deres forhold, der strakte sig over adskillige måneder og ind i hans CIA-karriere, blev et varmt spørgsmål, efter at det er kommet frem. at Paula Broadwell i en tale på et universitet i Denver måske løftede sløret for, hvordan CIA kan have opereret i Libyen.

I sin tale sagde hun ifølge CNN, at et anneks bag det amerikanske konsulat, som den 11. september blev angrebet, blev brugt som fængsel, og at angriberne ville forsøge befri fangerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.