Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama: Putins fokus på militærmagt forhindrer nedrustning

Barack Obama ville gerne mindske USAs lagre af atomvåben, men det bliver ikke i hans tid som præsident.

Præsident Barack Obama vil gerne nedbringe USAs beholdning atomvåben yderligere, fortalte han efter fredagens afslutning på det internationale atommøde i Washington, men han regner ikke med, at det kommer til at ske på hans vagt.
Præsident Barack Obama vil gerne nedbringe USAs beholdning atomvåben yderligere, fortalte han efter fredagens afslutning på det internationale atommøde i Washington, men han regner ikke med, at det kommer til at ske på hans vagt.

Washington: Præsident Barack Obama vil gerne nedbringe USA's beholdning atomvåben yderligere, men han regner ikke med, at det kommer til at ske i den tid, han har tilbage i Det Hvide Hus.

Det siger han fredag efter afslutningen på det internationale topmøde om atomsikkerhed i Washington.

- Min præference ville være at reducere vores nukleare arsenal yderligere, siger Obama.

I 2010 underskrev USA og Rusland Start II-aftalen om nedrustning af strategiske våben, men siden har der ikke været så stor en fremgang, som Obama havde håbet på, med hensyn til at tage hul på en ny fase af nedrustning.

At det ikke er kommet til nye aftaler mellem USA og Rusland om yderligere nedrustning, skyldes i høj grad Ruslands præsident, Vladimir Putins, "vision om at lægge mere vægt på militær styrke end økonomisk udvikling", siger Obama ifølge Reuters.

Obama tilføjer dog, at der er mulighed for fremskridt i de to landes nedrustning, fordi begge parter fortsat overholder Start-aftalen fra 2010.

Men det bliver nok ikke i løbet af de knap ti måneder, som resterer af Obamas tid som præsident, erkender han ifølge Reuters.

Vladimir Putin valgte at blive væk fra de seneste to dages møde om atomsikkerhed i Washington.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.