Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama opfordrede Kongressen til at støtte sin vækstpakke

I sin State of the Union-tale skitserede Barack Obama en ambitiøs dagsorden for sin anden embedsperiode og opfordrede Kongressen til at støtte hans forslag om at skabe job til middelklassen og ændre både våben- og immigrationsloven.

USA: Natten til onsdag dansk tid adresserede præsident Barack Obama den amerikanske nation i sin State of the Union-tale.

Her foreslog han blandt andet at hæve minimumslønnen med mere end 20 procent fra 7,25 til ni dollar i timen. Et forslag, der allerede nu ventes at blive vanskeligt at få igennem Kongressen, da republikanerne typisk er imod mindstelønsstigninger af frygt for, at det vil få virksomhederne til at afskedige medarbejdere. Det skriver Reuters.

Yderligere foreslog Obama en investeringspakke på 50 milliarder dollar, der skal finansiere en modernisering og udbygning af infrastrukturen, herunder gamle broer og veje. Samtidig vil han investere 15 milliarder dollar i jobskabelse indenfor bygge- og anlægsbranchen. Også disse forslag forventes at blive mødt med hård modstand af republikanerne, der er imod en stimulering af offentlige udgifter – særligt fordi Obamas investeringer på 787 milliarder dollar i hans første embedsperiode ikke førte til en dramatisk ændring i ledigheden.

»Vores økonomi skaber nye job, men alt for mange mennesker har stadigvæk svært ved at finde fuldtidsbeskæftigelse,« sagde præsidenten i sin tale ifølge Reuters.

»Virksomhedernes overskud er steget til et rekordhøjt niveau, men i mere end et årti har lønninger og indkomster nærmest ikke rykket sig,« sagde han og understregede, at han ønsker at »genstarte den sande motor i Amerikas økonomiske vækst, nemlig den stigende, blomstrende middelklasse.«

Obama lagde også vægt på, at han ønsker en reform af den amerikanske immigrationslovgivning. Tidligere har han lagt pres på Kongressen for hurtigt at finde en vej til statsborgerskab for de 11 millioner papirløse borgere, der er bosat i USA.

TV: Obama opfordrer splittet kongres til at skabe arbejdspladser

 

Som ventet foreslog præsidenten også en stramning af landets våbenlovgivning.

Obamas tale kom dagen efter, at Nordkorea gennemførte sin tredje atomprøvesprængning.

»Provokationer af den slags, som vi så i går aftes vil kun isolere dem (Nordkorea, red.), da vi står ved vores allierede, styrker vores eget missilforsvar og leder verden til at tage resolutte foranstaltninger som reaktion på disse trusler,« lød det.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.