Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama og Romney sætter slutspurt ind i svingstater

Der er tre dage til det amerikanske præsidentvalg, og de to kandidater har sat alt ind på at få fat i vælgerne i de afgørende svingstater. Mitt Romney får hjælp af John McCain, mens Barack Obama har hentet Bill Clinton ind.

De fleste meningsmålinger melder om dødt løb eller en lille fordel til Barack Obama, og derfor er både Obama og den republikanske udfordrer, Mitt Romney, massivt til stede i de så vigtige amerikanske svingstater. Her er Romney fotograferet i en lufthavn i New Hampshire med et lille barn.
De fleste meningsmålinger melder om dødt løb eller en lille fordel til Barack Obama, og derfor er både Obama og den republikanske udfordrer, Mitt Romney, massivt til stede i de så vigtige amerikanske svingstater. Her er Romney fotograferet i en lufthavn i New Hampshire med et lille barn.

På tirsdag bliver det afgjort, hvem der bliver USAs præsident i de næste fire år. De fleste meningsmålinger melder om dødt løb eller en lille fordel til Barack Obama, og derfor er både Obama og den republikanske udfordrer, Mitt Romney, massivt til stede i de så vigtige amerikanske svingstater.

Begge præsidentkandidaters kampagner fokuserer i stor stil på de delstater, hvor de to kandidater har en reel mulighed for at vinde og dermed tage et vigtigt skridt i kampen om den samlede sejr.

Barack Obama fører lørdag valgkamp i delstaterne Ohio, Wisconsin, Iowa og Virginia, mens Mitt Romney er på plads i New Hampshire, Iowa og Colorado.

Romney var fredag et smut i byen West Chester i Ohio, hvor han havde selskab af sine rivaler fra primærvalgkampen, Rick Santorum og Rick Perry, samt Republikanernes præsidentkandidat fra valgkampen i 2008, John McCain.

- Vi er næsten i mål. Et sidste skub får os derhen. Døren til en lysere fremtid er der, den er åben, den venter på os, sagde Romney ifølge BBC foran cirka 18.000 tilhængere.

Lørdag indtog Barack Obama så en talerstol i den vigtige svingstat, som giver 18 valgmænd til det samlede regnskab. For at blive præsident i USA skal man have mindst 270 valgmænd. Her gentog Obama sit valgløfte om at kæmpe for en stærk amerikansk middelklasse.

- Det er det, vi kæmper for. Det var derfor, I valgte mig i 2008, og det er derfor, jeg stiller op som præsident igen, sagde Barack Obama til stor glæde for publikum, der kvitterede med de klassiske slagord »Four more years, four more years!«.

Obama mindede samtidig tilhørerne om flere af de ting, han har opnået i sine første fire år som præsident, heriblandt genopbygningen af den amerikanske bilindustri, jobskabelse og ikke mindst de udenrigspolitiske bedrifter:

- Krigen i Irak er slut, krigen i Afghanistan nedtrappes, al-Qaeda er på flugt, og Osama bin Laden er død.

Senere lørdag er det Virginia, der får besøg af Barack Obama, og her får præsidenten selskab af den tidligere præsident Bill Clinton.

Det enorme fokus på de afgørende svingstater kan vise sig afgørende i forhold til at sikre sig stemmerne fra de sidste vælgere, der endnu ikke har bestemt sig for at pege på enten Obama eller Romney.

Ifølge Real Clear Politics’ vægtede gennemsnit af nationale meningsmålinger, så fører Barack Obama med blot 0,1 procentpoint. Ser man på svingstater som Ohio, Colorado og Iowa, så har Obama imidlertid en lidt større føring, mens Mitt Romney ser ud til at have de bedst kort på hånden i Florida og Virginia.

Der skal dog tages højde for den statistiske usikkerhed, og med det in mente, er der lagt på til et særdeles spændende valg på tirsdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.