Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama lover hjælp til orkanofre

Den amerikanske præsident har besøgt ofre for orkanen Sandy i områderne omkring New York City.

USA: Torsdag kunne den amerikanske præsident, Barack Obama, selv konstatere, at orkanen Sandy har medført voldsomme ødelæggelser.

Obama besøgte ofre for den voldsomme storm i områderne omkring New York City, og han fik også lejlighed til at overflyve et raseret beboelsesområde i forstaden Queens.

På Staten Island fik den nyligt genvalgte præsident lejlighed til at tale med nogle af de amerikanere, der står uden tag over hovedet efter Sandys hærgen. Flere af dem bor i telte, men Obama lovede dem, at regeringen gør, hvad den kan, for at udbedre de voldsomme skader.

- Vi bliver her, indtil genopbygningen er helt færdig. Jeg vil komme tilbage for at være sikker på, at vi har fulgt op på det løfte, forsikrede Obama ifølge CNN en række hjemløse beboere om.

Obama besigtigede ødelæggelserne sammen med New Yorks borgmester Michael R. Bloomberg, og han gjorde det klart, at han vil bede sine medarbejdere om at samarbejde med de lokale ledere om at få genopbygget de ødelagte områder.

- Vi må lægge magtkampen bag os. Vi er nødt til at sikre, at alle er fokuseret på at få løst opgaven i stedet for at bekymre sig om, hvem der får æren, lød det fra Obama.

Han fik også lejlighed til at hilse på et forældrepar fra Staten Island, som mistede to sønner på to og fire år, da de druknede i de store vandmængder, som Sandy førte med sig.

- Jeg henvendte mig til dem som far, som en forælder med et blødende hjerte over det, de gennemlever, forklarede Obama efterfølgende.

Mere end 100 mennesker mistede ifølge New York Times livet, da Sandy i sidste måned tordnede mod den amerikanske Østkyst, størstedelen af de dræbte boede i de lavtliggende områder i New York og New Jersey.

Det er dog langt fra alle af de berørte amerikanere, som er tilfredse med de føderale myndigheders hjælp efter orkanens ødelæggelser. Mange af dem ligger i kamp med deres forsikringsselskaber for at få afgjort, hvilke forsikringer, der dækker de enkelte skader. De spørgsmål havde Obama ikke nogen svar på, lød det fra Staten Island-indbyggeren Joe Ambrosio Jr., hvis hus blev oversvømmet i sidste måned.

- Jeg er stadig fortabt. Det var det rene show, siger han til New York Times.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.