Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama forfremmer stabschef til minister

Jack Lew ventes torsdag officielt at blive indstillet som USAs næste finansminister.

President Barack Obama(R) sammen med stabschef Jack Lew, der nu skal være finansminister.
President Barack Obama(R) sammen med stabschef Jack Lew, der nu skal være finansminister.

USA: Præsident Barack Obama vil torsdag nominere stabschef i Det Hvide Hus, Jack Lew, som sin næste finansminister. Det skriver en række amerikanske medier.

57-årige Jack Lew vil - hvis han ellers bliver godkendt i Senatet - dermed erstatte Timothy Geithner som finansminister. Geithner har selv sagt, at han ikke er interesseret i endnu en periode som finansminister.

Den kommende finansminister ventes hurtigt at komme i ilden, når han til februar skal forhandle med Kongressen om at hæve det amerikanske gældsloft, der formelt nåede sin grænse ved nytår.

Jack Lew har foruden rollen som stabschef under Barack Obama også fungeret som chef for Det Hvide Hus’ budgetkontor. Et job, som han også administrerede under Bill Clinton i 1990erne.

Lew beskrives i det hele taget som en mand med et godt kendskab til alle sider af den amerikanske økonomi. Foruden sine stillinger i Det Hvide Hus, har han også arbejdet i Kongressen, ligesom han i en kort i overgang fra 2006 til 2008 indtog en chefpost i banken Citigroup.

Barack Obama er godt i gang med at danne sin anden regering som præsident, efter at han i november blev genvalgt.

Foreløbig er John Kerry blevet udpeget som ny udenrigsminister efter Hillary Clinton, mens republikaneren Chuck Hagel er Obamas foretrukne mand på posten som forsvarsminister.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.