Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama får 19 tiltag til mere våbenkontrol

Vicepræsident Joe Biden ventes at fremlægge forslagene for præsidenten onsdag.

Tirsdag orienterede Biden så den lovgivende forsamling i USA om 19 forskellige områder, hvor præsident Barack Obama kan stramme kontrollen med våben uden Kongressens godkendelse. For eksempel i forbindelse med en hårdere håndhævelse af eksisterende love, skriver CNN.com. Foto fra våbenudstilling.
Tirsdag orienterede Biden så den lovgivende forsamling i USA om 19 forskellige områder, hvor præsident Barack Obama kan stramme kontrollen med våben uden Kongressens godkendelse. For eksempel i forbindelse med en hårdere håndhævelse af eksisterende love, skriver CNN.com. Foto fra våbenudstilling.

USA: Våbendebatten raser i USA, efter at den voldsomme skolemassakre i byen Newtown i december rystede landet og resten af verden.

Episoden har givet præsident Obama anledning til tage den amerikanske våbenlov op til revision, og han gav derfor sin vicepræsident Joe Biden til opgave at finde nogle områder, hvor våbenlovgivningen kan strammes.

Tirsdag orienterede Biden så den lovgivende forsamling i USA om 19 forskellige områder, hvor præsident Barack Obama kan stramme kontrollen med våben uden Kongressens godkendelse. For eksempel i forbindelse med en hårdere håndhævelse af eksisterende love, skriver CNN.com.

Et demokratisk medlem af Kongressen, der deltog i dagens møde med Biden, siger til CNN.com, at nogle af de 19 tiltag handler om at forbedre den måde, regeringen forvalter den gældende lovgivning på. Han fremhæver, at der for eksempel er huller i databasen for baggrundskontrol i forbindelse med pistolsalg samt problemer med tjek af våbenkøberes psykiske helbred.

Biden drøftede også mulige lovgivningsmæssige tiltag med Kongressen, herunder et forbud mod militære angrebsvåben, forbud mod ammunitionsmagasiner af en vis kapacitet, og forbud mod, at en person med en ren straffeattest kan købe en pistol til en person uden en ren straffeattest.

Obama fortalte på et pressemøde mandag, at han vil afsløre sin plan senere denne uge. Samtidig gentog han sit ønske om mere detaljerede baggrundstjek for pistolkøbere, at man holder magasiner med høj kapacitet væk fra kriminelle, og får et forbud mod angrebsvåben.

- Vil det hele blive godkendt af Kongressen? Det ved jeg ikke. Det vigtigste for mig er, at jeg er ærlig over for det amerikanske folk og medlemmerne af Kongressen med hensyn til, hvad jeg tror vil virke og vil gøre en forskel, sagde Obama.

Ifølge CNN.com er det planen, at Biden skal fremlægge sine forslag for præsident Obama i det Hvide Hus onsdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.