Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama efter sejren: Det her var ikke skæbnen

Barack Obama er jublende lykkelig over, at han nu er sikret fire år mere på posten som USAs præsident. Det er dog ikke skæbnen, der har sikret ham sejren, bedyrer han.

På Obamas Facebookside er der uploadet et billede af ham med billedteksten »Four more years«
På Obamas Facebookside er der uploadet et billede af ham med billedteksten »Four more years«

- Det her var ikke skæbnen. Og det her var ikke et tilfælde. I fik dette til at ske.

Sådan lyder de første ord fra Barack Obama, efter at det tidlig onsdag morgen omkring klokken 5.30 dansk tid stod klart, at USAs præsident også de næste fire år kommer til at hedde Barack Obama.

Grafik: Sådan stemte USA

Og Obama er ikke tvivl om, at det er hans trofaste støttere, der har den store andel i sejren.

- Jeg vil tilbringe resten af min tid som præsident med at ære jeres støtte og gøre, hvad jeg kan, for at slutte det, som jeg har påbegyndt, siger Obama ifølge CNN i en pressemeddelelse, som han har sendt ud til sine støtter.

Mere arbejde foran os

Pressemeddelelsen er sendt ud, mens Obama venter på at gå på scenen og tale i Chicago, hvor han for første gang vil tale efter sin sejr. Men ifølge Obama selv ville han give sine første ord til sine støtter.

- I dag er det klareste bevis på, at almindelige amerikanere imod alle odds kan vinde over magtfulde interesser. Der er meget mere arbejde foran os. Men for nu, tak, lyder det fra Obama, der aftenen og natten igennem også har været meget aktiv på Twitter, hvor han også har delt sin glæde om sin sejr.

- Fire år mere, skriver den glade, genvalgte præsident, der også har kvitteret ved at sætte et billede på sin Facebookprofil af sig selv og sin kone i en omfavnelse.

Grafik: Sådan stemte USA

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.