Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama besøgte The Globe på Shakespeares fødselsdag

Obama overværede Hamlet-scener i det åbne Globe-teater på bardens 400-årdag.

Præsident Barack Obama deltog lørdag i en verdensomspændende hyldest til William Shakespeare i anledning af 400-års-dagen for den britiske nationalbardes fødsel.

Den amerikanske præsident besøgte Globe Theatre i London, hvor han overværede scener fra Hamlet tidligt på dagen.

Skuespillere fra teateret, som i 2014 indledte en verdensturné og som har spillet for over 100.000 mennesker i 197 lande, opførte en særforestilling for præsidenten.

Obama overværede scener fra Hamlet fra en plads midt i det åbne teater, som er en rekonstruktion af et teater fra 1500-tallet, hvor flere af Shakespeares skuespil blev uropført.

Han klappede højt efter forestillingen og blev inviteret op til skuespillerne på scenen.

- Lad mig give hånd til alle. Det var pragtfuldt. Jeg ville ikke have det skulle stoppe, sagde præsidenten til skuespillerne.

Han fik en rundvisning i teateret af Patrick Spottiswoode, som er direktør for Globe Education.

Obama har for år tilbage sagt til magasinet Rolling Stone, at Shakespeares tragedier er blandt hans tre yndlingsbøger. De to andre er Toni Morrisons "Salomons sang" og Ernest Hemingways "Hvem ringer klokkerne for?"

I 2011 citerede Obama fra Shakespeares "Richard II" i en skåltale til dronning Elizabeth II: "To this blessed plot, this Earth, this realm, this England."

The Globe, som er den eneste bygning i London med tilladelse til at have et stråtag, blev åbnet i den nuværende form i 1997. Det oprindelige teater, som Shakespeare ejede en del af, brændte ned til grunden i 1613.

På vej til The Globe har Obama ikke kunnet undgå at se glimt af andre Shakespeare-festligheder, da The Globe på dagen er omgivet af storskærme langs floden, hvor der vises kortfilm fra hvert af Shakespeares 37 skuespil.

- Shakespeares geni fangede og forandrede verden, og mænd og kvinder i hele England fortsætter med at gøre det samme i dag, udtalte premierminister David Cameron på 400-års-dagen for digteren fødsel.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.