Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama beder amerikanerne om hjælp i våbendebat

USAs præsident understreger, at han ikke kan klare det alene, hvis våbenlovgivningen skal strammes.

Hvis et forbud mod halv- og helautomatiske våben skal blive en realitet i USA, så kræver det en indsats fra alle - ikke kun politikerne.

Det understreger præsident Barack Obama i en videobesked, efter flere hundredetusinde har sat deres navn på den underskriftsindsamling for en strammere våbenlovgivning, som er lagt ud på Det Hvide Hus’ hjemmeside.

- Jeg har brug for jeres hjælp, siger Barack Obama. Hvis det skal lykkes, kræver det en solid indsats fra mødre, fædre, døtre, sønner, myndighederne og ansvarlige våbenejere, siger præsidenten ifølge nyhedsbureauet og fortsætter:

- I skal sige jeres mening og råbe medlemmerne af Kongressen op så mange gange, som det kræves. Vi skal stå sammen og sige »nu er det nok!« på vegne af alle vores børn.

Barack Obama vil have Kongressen til at godkende et lovforslag, der forbyder de såkaldte »assault weapons«, der er halv- eller helautomatiske, og som kan affyre mange skud på kort tid. Præsidenten beder altså om opbakning til sit forehavende.

Det er massakren sidste fredag i Newtown i Connecticut, hvor 20 børn og 6 voksne blev dræbt, der igen har sparket i debatten om våbenlovgivningen i USA. I modsætning til efterspillet til flere af de senere skoleskyderier er der nu et konkret lovforslag på bordet.

Den magtfulde interesseorganisation The National Rifle Association (NRA) har siden stiftelsen i 1871 kæmpet for amerikanernes ret til at bære våben, men har forholdt sig forholdsvis tavs i den seneste uge.

Tirsdag erklærede NRA sig »chokerede, triste og fortvivlede« over drabene i Newtown og organisationen skulle være »parat til at tilbyde meningsfulde bidrag, der vil bidrage til at sikre, at dette aldrig sker igen«.

Der vil formentlig komme en uddybelse af det sidste, når NRA holder pressemøde fredag eftermiddag dansk tid.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.