Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyt lovudkast er en vigtig milepæl frem mod brexit

Lovudspil fra den britiske regering baner vejen for en udløsning af artikel 50, der betyder farvel til EU.

London. Den britiske regering offentliggjorde torsdag udkastet til en lov, som vil bemyndige premierminister Theresa May til at indlede Storbritanniens udtræden af EU.

Lovudkastet opfattes som en vigtig milepæl frem mod brexit, skriver Reuters.

- Den britiske befolkning har truffet beslutningen om at forlade EU ... så i dag har vi fremlagt et lovudkast i parlamentet, som vil sætte os i stand til formelt at udløse artikel 50 sidst i marts, siger den britiske brexit-minister David Davis om udspillet.

Regeringen siger, at parlamentsmedlemmerne vil få deres første chance for at debattere lovudkastet tirsdag og onsdag i næste uge.

Theresa Mays regering blev tvunget til at inddrage parlamentet af den britiske højesteret tidligere på ugen.

Dommerne fastslog, at den britiske regering ikke kunne indlede brexit-processen uden at høre parlamentet først.

Retten fastslog også, at det ikke er nødvendigt, at parlamenterne i Skotland og Nordirland giver grønt lys til, at den britiske skilsmisse fra EU kan gå i gang.

Storbritanniens premierminister har sagt, at hun vil sætte gang i processen frem mod brexit inden udgangen af marts. Senest to år efter vil briterne skulle forlade EU.

De konservative har et lille mindretal i parlamentets underhus, og det ventes, at regeringen får grønt lys til at gå videre som planlagt, men oppositionen kan forhale processen ved at fremsætte forskellige ændringsforslag.

Formanden for parlamentets underhus, David Lidington, siger, at den sidste og endelige behandling bliver den 8. februar.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.