Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyt jobopslag: Nasa søger medarbejder til at beskytte Jorden mod trusler fra rummet

Kunne du tænke dig at beskytte Jorden mod trusler fra det ydre rum? I så fald har NASA slået et job op, der tilbyder muligheden for netop dét, samt en årsløn på 1,1 mio. kr.

NASA søger en medarbejder til at afværge trusler fra det ydre rum. En stilling som udover at være et godt samtaleemne sikrer en årsløn på over 1 mio. kr. Arkivfoto.
NASA søger en medarbejder til at afværge trusler fra det ydre rum. En stilling som udover at være et godt samtaleemne sikrer en årsløn på over 1 mio. kr. Arkivfoto.

Det amerikanske rumforskningsinstitut NASA har i et nyt jobopslag slået en ledig stilling op til en medarbejder, som skal hjælpe instituttet med at beskytte Jorden fra interplanetariske trusler.

Jobbet indebærer bl.a. at beskytte Jorden mod mikroorganismer fra rummet og sikrer en månedsløn på over 1 mio. kr. Det skriver Business Insider.

Stillingen blev skabt, efter at en aftale blev vedtaget i 1967 kaldet Outer Space Treaty (Ydre Rum Traktaten, red.), som fastlægger regler og krav for landes udforskning af rummet. Heriblandt at ingen lande kan gøre krav på det ydre rum, og at udforskning af rummet skal være til gavn for alle lande og hele menneskeheden.

I jobfunktionen som Planetary Protection Officer ligger, at man, udover at sikre Jorden mod bakterier fra andre verdener, skal være med til at sikre, at opdagelsesrejsende fra Jorden ikke forurener andre planeter.

Jobbet tager afsæt i Ydre Rum Traktaten, og den skal sikre, at missioner i rummet skal have en risiko mindre end 1-i-10.000 for at forurene en anden planet.

Der findes kun to fuldtidsstillinger af den art. Den ene hos NASA og den anden hos Den Europæiske Rumorganisation.

Til jobbet som Planetary Protection Officer hos NASA hører en årsløn på 185.000 dollars svarende til 1,1 mio. kr.

Kvinden, der hidtil har bestredet posten som Planetary Protection Officer, hedder Catharine Conley. Hun er blevet flyttet til en anden afdeling indenfor NASA. Hun oplyser ikke overfor Business Insider, om hun påtænker at søge stillingen.

Selv om jobbet kan give associationer til science fiction-film, maner Catharine Conley dog til besindighed og fortæller Business Insider, at jobbet mest indebærer en masse e-mails og at sætte sig ind i store mængder forskningsdata.

Det er nok ikke overraskende, at NASA ikke tager alle og enhver i betragtning til jobbet. For at have en chance skal man have mindst ét års erfaring i en topstilling hos statsforvaltningen, ligesom man skal have »avanceret viden« om planetarisk beskyttelse.

Skulle man alligevel opfylde de strenge krav, kan jobbet hos NASA søges på dette link.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.