Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyt forsøg på at undgå fiscal-afgrunden

Medlemmer af Repræsentanternes Hus genindkaldes til et måske sidste forsøg på at undgå »the fiscal cliff«. Det kunne tyde på, at præsidenten vil gå efter et kompromis.

Den afgående kongres i Washington vil arbejde til det sidste for at undgå, at USA falder ud over den finansielle afgrund, »the fiscal cliff«.

En unavngiven rådgiver for det republikanske lederskab i Repræsentanternes Hus siger til nyhedsbureauet Reuters, at Republikanerne vil genindkalde medlemmerne til en ny session, der skal løbe helt frem til 2. januar, dagen før den nyvalgte kongres træder sammen.

Viser meldingen sig at holde stik, kunne det tyde på, at præsident Barack Obama - som tidligere antydet - vil lancere et nyt forslag, der skal samle fløjene i Repræsentanternes Hus og Senatet, der hidtil ikke har kunnet enes om, hvordan afgrunden undgås.

Tidligere torsdag oplyste CNN, at præsidenten vil fremsætte forslaget, noget der efterfølgende blev bekræftet af ledende republikanske politikere. Men nu afviser embedsfolk fra Det Hvide Hus, at Obama har planer om et nyt forslag.

Lykkes det ikke for politikerne i Washington at nå til enighed, står amerikanerne over for markante skatteforhøjelser. 31. december udløber en række midlertidige skattelettelser, som blev gennemført under daværende præsident George W. Bush i 2001. Samtidig træder omfattende offentlige besparelser i kraft, og det vil ifølge økonomer trække cirka 600 milliarder dollar ud af den amerikanske økonomi næste år og sende stormagten i recession.

Demokraterne og Republikanerne er enige om, at i hvert faldt nogle af skattelettelserne skal bevares, men parterne kan ikke enes om, hvor øvre grænse skal sættes. Demokraterne mener, at skattelettelserne kun bør gælde husstande med en indkomst på op til 250.000 dollars.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.