Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyt forbud fra Trump gælder for de samme syv lande som før

Folk fra de samme syv lande som tidligere nægtes fortsat adgang til USA. Green card-indehavere skånes.

En ny udgave af præsident Donald Trumps suspenderede indrejseforbud viser, at personer fra de samme syv lande, som var omfattet af det første forbud, fortsat ikke vil få adgang til USA.

Således vil borgere fra Irak, Iran, Yemen, Libyen, Somalia, Sudan og Syrien stadig blive ramt af præsidentens ordre.

Det skriver The Wall Street Journal, der citerer minister for indenlandsk sikkerhed John Kelly.

Den nye version af indrejseforbuddet vil derimod ikke omfatte folk med et såkaldt »green card« - altså en permanent opholdstilladelse - eller rejsende, der allerede sidder i et fly på vej til USA, når forbuddet træder i kraft.

»Præsidenten overvejer at udsende en strammere og mere strømlinet version af den første ordre,« siger John Kelly lørdag på den internationale sikkerhedskonference i München.

Adspurgt om folk med et green card bliver tilladt indrejse, svarer ministeren:

»Hvis de allerede er i bevægelse på vej fra et fjernt land til USA, så får de lov at komme ind, når de lander.«

Donald Trumps indrejseforbud, der er midlertidigt suspenderet, har ifølge præsidenten til formål at forhindre radikale, islamistiske terrorister i at komme til USA (arkivfoto). Scanpix/Scott Olson
Donald Trumps indrejseforbud, der er midlertidigt suspenderet, har ifølge præsidenten til formål at forhindre radikale, islamistiske terrorister i at komme til USA (arkivfoto). Scanpix/Scott Olson

John Kelly understreger samtidig, at administrationen vil sørge for »en kort indfasningsperiode«, således at folk i den anden ende ikke kan nå at komme om bord på et fly til USA.

Ifølge en amerikansk regeringskilde kan det nye forbud blive præsenteret så tidligt som på tirsdag.

Herefter vil administrationen ifølge The Wall Street Journal forsøge at få implementeret forbuddet inden for en til to uger.

Det er endnu uvist, om det komplette stop for syriske flygtninge opretholdes.

I den første ordre nægtede Donald Trump syriske flygtninge adgang til USA, selv om de allerede havde fået visum.

Den bratte indførelse af Trumps indrejseforbud i slutningen af januar skabte kaos i flere amerikanske lufthavne og medførte hård kritik fra både de berørte lande, vestlige allierede og store teknologivirksomheder.

Forbuddet er i øjeblikket midlertidigt suspenderet af flere amerikanske domstole.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.