Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyt EU-udspil går imod danske krav

Der var dårligt nyt for den danske regering, da EUs siddende formand, Herman Van Rompuy, sent torsdag aften præsenterede et revideret udspil til EUs flerårige budget.

BRUXELLES: Da Herman Van Rompuy torsdag omkring midnat præsenterede et revideret forhandlingsudspil, var den danske rabat ikke imødekommet, og i forhold til Van Rompuys tidligere udspil bliver der fjernet 14 milliarder euro fra EUs grønne vækstinitiativer, som Danmark kæmper for. Samtidig flyttes penge til EUs landbrugsstøtte og strukturfonde. To områder som Danmark netop gerne vil skære i.

Det samlede EU-budget forbliver i det nye udspil på samme niveau som i EU-formandens tidligere udspil. En budgetramme der svarer til 1,01 procent af EU-landenes samlede økonomi - opgjort i BNI.

Den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er skuffet, men vil kæmpe videre, når stats- og regeringscheferne mødes igen fredag klokken 12.

- Vi er langt fra at være i mål med et budget, sagde Helle Thorning-Schmidt på et pressemøde natten til fredag.

Især Storbritannien kræver beskæringer i budgettet, men også en gruppe lande anført af Tyskland ønsker at skære budgettet ned, så det udgør en procent af EU-landenes BNI.

Udspillet imødekommer derimod Frankrig, der vil holde fast i landbrugsstøtten, og en gruppe primært øst- og sydeuropæiske lande anført af Polen, der vil bevare strukturfondene.

I forhold til det nuværende EU-budget flytter det seneste udspil dog stadig midler fra landbrug og strukturfonde til grønne vækstinitiativer. Blot ikke så mange, som Van Rompuy i første omgang havde lagt op til.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.