Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyfascister erklærer »krig« mod respekteret avis og angriber hovedsæde

Det italienske dagblad La Repubblica blev onsdag angrebet med nødblus af maskerede højreekstremister.

Nyfascister uden for avisen La Repubblica i Italiens hovedstad, Rom.
Nyfascister uden for avisen La Repubblica i Italiens hovedstad, Rom.

Støtter af partiet Nuova Forza fra den yderste italienske højrefløj erklærede onsdag »krig« mod avisen La Repubblica og dens udgiver, L'Espresso Group, da de gik til angreb på avisens hovedsæde i Rom bevæbnet med nødblus, der blev affyret mod bygningen. Det skriver avisen La Repubblica selv.

I alt var et dusin sortklædte og maskerede mennesker involveret i hændelsen, hvor de råbte slagord og opfordrede til at boykotte avisen. Det skete, efter La Repubblica i en række artikler har rapporteret om den italienske højrefløjs tiltagende radikalisering og om tilfælde, hvor indvandrere er blevet udsat for chikane eller overfald.

La Repubblica er en af de største aviser i Italien og anses for politisk at ligge til centrum-venstre. I sine ledere har avisen blandt andet støttet lovforslag om at give indvandrerbørn født i Italien statsborgerskab. Det skriver Washington Post.

I et opslag på Facebook skriver partiet Nuova Forza, at de erklærer avisen og dens udgivere »krig«, fordi de »udfører et folkedrab på den italienske befolkning« ved at støtte indvandrervenlig lovgivning.

Borgmesteren i Rom, Virginia Raggi, har erklæret sin støtte til avisen. Også Marco Minniti, den italienske indenrigsminister, har besøgt La Repubblica for at vise sin støtte til avisen.

»En organiseret gruppe, der erklærer krig mod ideer, skal ikke have lov til at eksistere i vores samfund,« sagde han ifølge Washington Post ved besøget.

Den amerikanske avis skriver, at angrebet blot er det seneste tilfælde i en længere række af optrin fra Italiens indvandringskritiske højrefløj.

I sidste uge afbrød en gruppe skinheads et byrådsmøde om genhusning af indvandrere i den norditalienske by Como for at læse et anti-indvandringsmanifest højt.

De mange hændelser har fået flere til at anmode det italienske indenrigsministerium om at opløse de højreradikale grupperinger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.