Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye skudofre i Cairo giver Morsi problemer

Egyptens præsident Morsi må afkorte Europabesøg, der skulle vise hans demokratiske sindelag. To demonstranter skudt på Tahrirpladsen

EGYPTEN: Egyptens præsident, Mohamed Morsi, er fløjet til Berlin for at overbevise lederne i EU om sit demokratiske sindelag i kølvandet på de voldsomme og blodige demonstrationer, som de seneste dage har rystet Egypten største byer.

I Cairo fortsætter demonstrationerne med udgangspunkt fra den centrale Tahrirplads, og onsdag morgen blev to demonstranter dræbt af skud, da de stod på et hjørne ved Tahrirpladsen, oplyser Reuters.

Med de seneste ofre har urolighederne kostet 54 livet. Flest er blevet dræbt i de byer langs Suez-kanalen, hvor myndighederne har indført udgangsforbud og givet hæren bemyndigelse til at arrestere civile.

Europabesøget har været planlagt et stykke tid, men den aktuelle krise har betydet, at Morsi dropper et besøg i Frankrig og flyver tilbage til Cairo senere onsdag.

- Vi har set stærkt bekymrende billeder de seneste dage af ødelæggelse og vold, og jeg appellerer til begge sider om at genoptage dialogen, sagde den tyske udenrigsminister Guido Westerwelle forud for Morsis ankomst.

Morsis kritikere anklager ham og Det Muslimske Broderskab for at have »stjålet« revolutionen, der førte til præsident Mubaraks fald for to år siden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.