Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye satellitbilleder afslører Nordkoreas atomforberedelser

En række billeder taget fra rummet viser tilsyneladende, at Nordkorea kan gøre alvor af atomtrusler.

Kim Jong-un.
Kim Jong-un.

Satellitbilleder af atomanlægget Punggye-ri i det nordøstlige Nordkorea viser, at man tilsyneladende er ved at gøre klar til at foretage en ny atomprøvesprængning. Det er vurderingen fra analyseinstituttet 38 North, der overvåger situationen i Nordkorea, skriver internationale medier.

- Analyse af nye satellitbilleder fra 23. januar 2013 og tidligere billeder fra en måned tilbage, viser, at området ser ud til at være på et fortsat stadie af parathed, der ville tillade Nordkorea at bevæge sig fremad med en test om par uger eller mindre, når lederskabet i Pyongyang giver ordren, hedder det således i en rapport fra 38 North.

Der er således blevet fjernet sne fra området omkring den tunnel, hvor man mener, en mulig underjordisk prøvesprængning kan finde sted, lyder det i analysen, lige som materiale, der kan bruges til at overdække tunnelen, blev observeret på et satellitbillede fra 24. december. Mængden af dette materiale skal være blevet mindre på de seneste billeder.

Myndighederne i Nordkorea sagde ifølge norske VG torsdag, at man planlægger en kernefysisk test, som vil være »rettet mod USA«.

- Vi skjuler ikke det faktum, at satellitterne og langdistanceraketterne, vi vil skyde op, og den kernefysiske højniveautest, vi vil udføre, er rettet mod USA, lød det i en udtalelse fra landets forsvarskommission.

FOTO: Se billederne på 38north.org

Et satellitbillede taget 4. januar viser angiveligt omkring 30 personer, som menes at være soldater eller sikkerhedsvagter, der står i en slags formation uden for hovedbygningen på anlægsområdet, oplyser nyhedsbureauet AP ifølge VG.

Nordkorea oplyste tidligere på ugen, at landet vil optrappe sin militære magt, herunder sit atomprogram, efter FN har strammet sanktionerne mod landet.

To tidligere prøvesprængninger er blevet foretaget i landet i 2006 og 2009.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.