Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye massegrave fundet i Irak med op til 400 dræbte

IS dræbte ifølge fårehyrde mennesker ved skydning eller ved at hælde olie på folk og stikke dem i brand.

»Gravene indeholder op til 400 dræbte,« siger embedsmanden.
»Gravene indeholder op til 400 dræbte,« siger embedsmanden.

Irakiske sikkerhedsstyrker har fundet nye massegrave i et område, som for nylig er blevet erobret fra Islamisk Stat i Irak, siger en irakisk embedsmand søndag.

»Gravene indeholder op til 400 dræbte,« siger embedsmanden.

»Der er fundet både civile og medlemmer af sikkerhedsstyrkerne blandt de dræbte i massegravene, der ligger ved en nedlagt base nær den nordlige by Hawija.«

»Byen blev erobret fra islamisk stat i begyndelsen december,« siger guvernøren i Kirkuk, Rakan Saed.

Myndighederne er endnu ikke begyndt at afdække gravene.

Khalaf Luhaibi, en lokal fårehyrde, som førte soldater hen til massegravene, siger, at Islamisk Stat plejede at bringe fanger til området og dræbe dem ved skydning eller ved at hælde olie over dem og sætte ild til dem.

Området er fyldt med iturevene tøjstykker og øjensynligt dele af hovedskaller og knogler.

De irakiske styrker har nedkæmpet Islamisk Stat i næsten alle de områder, som de havde kontrol over. Myndighederne har allerede fundet adskillige massegrave i andre områder, som er blevet befriet for nylig.

I 2014 overtog den ekstremistiske gruppe næsten en tredjedel af Irak, da den i en lynmanøvre angreb og overtog område efter område.

Den irakiske premierminister sagde lørdag, at der var indledt en ny militær operation mod et mindre territorium under islamisk Stats kontrol ved grænsen til Syrien.

Få timer senere blev området meldt befriet, og de irakiske styrker bevægede sig mod den nærliggende by Rawa.

Sikkerhedskilder siger, at Rawa er den sidste by under Islamisk Stats kontrol i Irak ud over nogle få spredte landsbyer i ørkenen.

Der er dog stadig frygt for, at gruppen og dens medlemmer fortsat vil kæmpe som guerillagruppe, der også fremover vil være i stand til at gennemføre store angreb med mange dødsofre.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.