Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye kampe i det østlige Ghouta forhindrer nødhjælp

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at oprørere er ansvarlige for at sikre »humanitær pause«.

Foto: REUTERS / Bassam Khabieh / Ritzau Scanpix
Foto: REUTERS / Bassam Khabieh / Ritzau Scanpix

Der var onsdag nye kampe i Ghouta i Syrien mellem regeringsstyrker og oprørsgrupper.

Overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder siger, at der blev udkæmpet intense kampe med flyangreb fra regimets side, inden den daglige »humanitære pause« skulle indledes.

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at oprørere i det østlige Ghouta blokerer for nødhjælpsindsatsen og for evakueringen af civile, som vil ud.

»Rusland har sammen med den syriske regering allerede meddelt, at de humanitære korridorer vil blive etableret i det østlige Ghouta. Nu er det de militante grupper og deres støtter, som må handle,« siger den russiske udenrigsminister i FN's Menneskerettighedsråd i Genève.

Mange af de militante, der er indespærret i det østlige Ghouta, bevæger sig rundt i et netværk af underjordiske tunneler, hvilket giver dem en fordel på landjorden i kampen mod de syriske regeringsstyrker og deres allierede.

Der er over 400.000 indbyggere i området, der er den sidste store enklave under oppositionens kontrol i den del af Syrien, som er styret af den syriske præsident, Bashar al-Assad.

Blandt de flere end 20.000 mand, der kæmper for oppositionen, er nogle få hundrede tilknyttet al-Qaedas netværk, hvilket giver den syriske regering et påskud for at fortsætte angreb.

Oprørerne ønsker også at se al-Qaedas allierede tage væk, men de siger, at regeringsstyrkerne forhindrer det.

En fem timer lang såkaldt »humanitær pause« i kamphandlingerne i det østlige Ghouta nåede tirsdag knap at træde i kraft, før der igen var meldinger om kampe i det oprørskontrollerede område.

Hundredvis af personer er blevet dræbt, siden den syriske regeringshær i samarbejde med russiske styrker iværksatte en offensiv mod Østghouta for under to uger siden.

Det er Rusland, der alene har besluttet, at der hver dag i en periode skal være mulighed for at få nødhjælp ind i området.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.