Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye evakueringer ved Fukushima

Japans regering råder nu beboere i en række byer uden for Fukushimas strålingszone til at forlade hus og hjem.

Eftersøgninger af omkomne fra jordskælvet og tsunamien fortsætter dybt inde i den afspærrede strålingszone. Strålingen er for høj til alm. beboelse.
Eftersøgninger af omkomne fra jordskælvet og tsunamien fortsætter dybt inde i den afspærrede strålingszone. Strålingen er for høj til alm. beboelse.

Det radioaktive udslip fra Fukushima 1-atomkraftværket er ikke kun et problem i den afspærrede strålingszone.

Torsdag anbefalede de japanske myndigheder alle beboere i en række strålings-lommer uden for den lukkede 20-km zone at forlade deres hjem. Det skriver Japan Times i dag.

Det japanske atomtilsyn overvåger nøje strålingsniveauerne i og rundt om det ødelagte atomkraftværk, som blev efterladt i en yderst kritisk tilstand af det jordskælv og efterfølgende tsunami, som rystede japan den 11. marts.

I byerne Date, Minamisoma og flere andre steder i Fukushima-regionen overstiger, hvad der svarer til den tilladte dosis på 20 millisievert om året.

Ifølge regeringstalsmanden Yukio Edano er der ingen grund til nye masseevakueringer, men de kraftigt forurenede strålings-lommer bør ikke huse mennesker i øjeblikket, fastslog han over for japanske medier.

- Det er naturligt, at beboerne føler angst, og vi kan ikke udelukke af de udsættes for mere end de tilladte 20 millisievert... Så vi har besluttet at få beboernes opmærksomhed, give dem information, og støtte og fremme en evakuering, sagde han.

For nylig fandt man det højradioaktive stof plutonium i spærrezonen. Næsten samtidig måtte den japanske regering erkende, at det radioaktive udslip fra Fukushima i den første uge efter ulykken, var mere end dobbelt så stort som først antaget.

Dermed nåede omfanget af udslippet op på ca. 15 procent af Tjernobyls samlede forurening.

Tre måneder efter at tre af Fukushimas seks reaktorer nedsmeltede, er eksperter endlig gået i gang med at rense det radioaktive kølevand fra kraftværket.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.