Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye anklager mod Trumps tidligere kampagnechef

Særlig anklager i Rusland-undersøgelse skærper beskyldninger om, at Paul Manafort hindrede efterforskning.

Paul Manafort. REUTERS/Brian Snyder/File Photo
Paul Manafort. REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Den særlige anklager Robert Mueller, der undersøger forbindelserne mellem Donald Trumps valgkampagne og Rusland i 2016, strammer igen skruen over for tidligere kampagnechef Paul Manafort.

Mueller har fredag offentliggjort supplerende anklager mod Manafort og en af hans nære medarbejdere, Konstantin Kilimnik.

Ifølge anklagen skal de have søgt at forhindre anklagerens arbejde. De beskyldes også for at have brugt offshorebankkonti til at betale tidligere europæiske toppolitikere for at lobbye på vegne af Ukraine.

Muellers anklage er rejst ved en føderal domstol i hovedstadsregionen District of Columbia.

Det er første gang, Kilimniks navn nævnes i sagen. Tidligere er han kun blevet omtalt som "Person A". Han er blevet betegnet som en person med forbindelser til den russiske efterretningstjeneste.

Kilimnik har tidligere afvist beskyldningerne, der rettes mod ham.

Anklagen om at forhindre retfærdigheden er knyttet til beskyldninger, som Mueller fremsatte i et sagsanlæg tidligere i denne uge.

Her sagde han, at Manafort havde forsøgt at påvirke potentielle vidner til at sige bestemte ting om hans lobbyvirksomhed for politiske partier i Ukraine.

Manafort er også tiltalt ved føderale domstole i Virginia. Han står over for en række forskellige anklager om blandt andet hvidvaskning af penge over bank- og skattesvindel til at have undladt at oplyse, at han arbejdede som udenlandsk agent.

Manafort er det mest højtstående medlem af Trumps kampagne, som er blevet anklaget. Anklagerne har dog ingen forbindelse til kampagneaktiviteter.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.