Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye angreb med tøndebomber ryster Øst-Ghouta og dræber 45

Syriske overvågningsgruppe siger, at der blev anvendt tøndebomber ved mandagens angreb.

Over 700 civile er ifølge Sohr blevet dræbt, siden det syriske regime og dets russiske allierede optrappede deres angreb i februar.
Over 700 civile er ifølge Sohr blevet dræbt, siden det syriske regime og dets russiske allierede optrappede deres angreb i februar.

Mindst 45 mennesker er blevet dræbt ved nye luftangreb i den oprørskontrollerede enklave Øst-Ghouta, der ligger ved den syriske hovedstad, Damaskus.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr), der er en britisk baseret overvågningsgruppe.

Ifølge den syriske eksilgruppe, som indsamler oplysninger om krigen fra netværk i næsten hele Syrien, blev der anvendt tøndebomber ved mandagens angreb.

Angrebene var blandt andet var rettet mod den lille by Hammuriyeh. Mindst 19 mennesker skal her være blevet dræbt.

Også søndag blev mindst 34 civile meldt dræbt ved syriske luftangreb i Ghouta.

Over 700 civile er ifølge Sohr blevet dræbt, siden det syriske regime og dets russiske allierede optrappede deres angreb i februar.

»Omkring 170 af de dræbte var børn«, lyder det fra observatørgruppen.

FN's Sikkerhedsråd krævede for over en uge siden en 30 dages våbenhvile indført i Syrien, men det er ikke sket.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, rettede mandag en ny appel til Ruslands præsident, Vladimir Putin, om at bruge sin indflydelse i Syrien og få stoppet bombardementerne af civile.

Præsident Bashar al-Assads regime har i de seneste dage optrappet angrebene, og regeringsstyrkerne skal have generobret kontrol over 25 procent af enklaven.

Regeringsstyrkerne står kun tre kilometer fra Ghoutas vigtigste by Douma, siger Sohr.

De første kolonner med nødhjælp nåede dog mandag ind til det belejrede område i Øst-Ghouta, bekræfter FN.

»FN, Syriens Røde Halvmåne og Internationalt Røde Kors kører ind i Douma,« lød meldingen fra FN-organisationen OCHA.

Det skal dreje sig om 46 lastbiler, der er kørt ind i Douma, den største by i enklaven, som kontrolleres af syriske oprørere.

Repræsentanter for FN's sundhedsorganisation, WHO, fortalte tidligere mandag, at de lastbiler, man havde gjort klar til at køre ind til Øst-Ghouta med nødhjælp, har fået fjernet store dele af deres last af den syriske regering.

Der bor omkring 400.000 mennesker i det oprørskontrollerede område, som har været belejret af syriske regeringsstyrker siden 2013.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.