Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny rapport: E-cigaretter er skadelige for omgivelserne

I Norge har en ny sundhedsrapport konkluderet, at både brugere af e-cigaretter og brugernes omgivelser bliver udsat for samme mængder nikotin som ved almindelig tobaksrygning.

NORGE: E-cigaretter er ikke så harmløse, som mange hidtil har antaget. Både rygere og passive rygere kan nemlig blive udsat for lige så store mængder nikotin som ved normal tobaksrygning, skriver norske vg.no.

Det er det norske folkesundhedsinstitut, som har foretaget en risikovurdering ved anvendelse af e-cigaretter, og rapporten er overraskende læsning ifølge instituttet selv.

»Det, som gør indtryk, er, at de personer, som ryger e-cigaretter, optager de samme mængder nikotin som ved almindelig cigaretrygning med risiko for de samme skader. Jeg var ikke klar over, at dampen fra e-cigaretter indeholder så meget nikotin, at personer i nærheden af e-rygeren kan blive udsat for den samme mængde nikotin som ved passiv tobaksrygning,« siger direktør i folkesundhedsinstitut Camilla Stoltenberg ifølge vg.no.

Også den norske sundhedsminister, Bent Høie, har fået sig en overraskelse:

»Jeg må indrømme, at jeg har levet i den tro, at e-rygning ikke har udgjort nogen sundhedsrisiko for omgivelserne. Denne rapport vil nok overraske hele befolkningen,« siger Bent Høie.

Rapporten konkluderer dog også, at e-cigaretter er et fornuftigt alternativ til tobaksrygning, fordi rygeren og omgivelserne ikke udsættes for tobaksrøg. Det reducerer risikoen for at få forskellige former for kræft betydeligt. Men at e-cigaretten er et bedre alternativ, gør den ikke sund, konkluderer rapporten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.