Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny præsident lover egypterne valg næste år

Det Muslimske Broderskab afviser den midlertidige præsident Mansours tilbud om et nyt valg i Egypten.

Tusinder af egyptiske tilhængere af Morsi var mandag på gaden for at demonstrere i Cairo.
Tusinder af egyptiske tilhængere af Morsi var mandag på gaden for at demonstrere i Cairo.

EGYPTEN: Den midlertidige præsident i Egypten, Adli Mansour, lover ifølge AFP, at egypterne tidligt næste år får lov til at stemme om sammensætningen af et nyt parlament og en ny præsident.

Ifølge et nyt dekret må hele processen højst tage 210 dage, hvilket sætter tidsfristen til starten af februar.

Men Det Muslimske Broderskab i Egypten afviser ifølge BBC fuldstændig køreplanen for nye valg, som Mansour har fremlagt. Dermed fortsætter broderskabet, som står bag den afsatte præsident Morsi, sin uforsonlige linje over for landets nye magthavere. Broderskabet ønsker intet andet end Morsi tilbage på magten, efter han i sidste uge blev fjernet af militæret.

Andre islamistiske kræfter er dog mere postivt indstillet over for magtstkiftet. Tirsdag fremsatte det ultrakonservative Nour-parti, som domineres af salafister, en erklæring om, at man er villig til at støtte den tidligere finansminister Samir Radwan som ny midlertidig premierminister i stedet for Adli Mansours kandidat, nobelprismodtageren Mohamed Elbaradai.

Nour erklærede ellers mandag, at partiet ikke længere ville forhandle om at etablere en ny regering, men med sin erklæring ser partiet ud til at være tilbage blandt de kræfter, der ønsker at samarbejde med de militære magthavere, hvilket kan være stærkt afgørende for den nærmeste udvikling.

Først må Egypten dog efter alt at dømme gennem flere voldsomme demonstrationer og kampe mellem tilhængere af den afsatte præsident Mohamed Morsi og militæret.

Det Muslimske Broderskab har udråbt tirsdag som »Vredens og martyrernes dag« og opfordret sine støtter til at indtager gader og pladser i protest mod militærkuppet og nedskydningen af 51 af broderskabets støtter mandag morgen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.