Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny måling: Britisk exit-fløj har klar føring

Knap to uger før briterne stemmer om fortsat EU-medlemskab, viser måling, at 55 procent vil stemme nej til EU.

De britiske EU-modstandere har vind i sejlene i en ny meningsmåling, der er offentliggjort fredag - 13 dage inden skæbneafstemningen i Storbritannien.

Målingen, som er foretaget af avisen The Independent, peger på 55 procents opbakning til den fløj, der ønsker at forlade EU. Kun 45 procent af de vælgere, der har besluttet sig for, hvad de vil stemme, ønsker at blive i EU.

Dermed har EU-modstanderne øget deres forspring med fire procentpoint i forhold til den seneste måling, skriver The Independent.

Det britiske pund faldt over en halv cent i forhold til dollaren kort tid efter, at målingen blev offentliggjort.

Briterne stemmer 23. juni om, hvorvidt de skal forlade EU, som er verdens største handelsblok. Resultatet kan få store konsekvenser for økonomi, politik, handel, forsvar og migration i Storbritannien og det øvrige EU, advarer såvel de britiske EU-tilhængere som en lang række iagttagere.

Målingen fra The Independent er foretaget online blandt 2000 stemmeberettigede briter.

Tallene er justeret efter de adspurgtes svar på spørgsmålet om, hvor sandsynligt det er, at de vil stemme 23. juni.

Andre målinger har i de seneste dage vist meget tæt løb mellem de to fløje.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.