Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny lufthavn i Indien skal lette presset fra voldsom vækst

International lufthavn i New Delhi er ved nå kapacitetsgrænse. Ny lufthavn får op til 50 millioner passagerer.

New Delhi. Om to til fire år vil en ny international lufthavn stå klar i udkanten af Indiens hovedstad, New Delhi.

Det meddelte regeringen lørdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Byggeprisen skønnes at lande på 200 milliarder rupee eller cirka 20 milliarder kroner.

Passagertrafikken i Indiens lufthavne er blandt de hurtigst voksende i verden, og det nye anlæg skal lette presset på de eksisterende.

Mellem 30 millioner og 50 millioner passagerer forventes årligt at benytte The Noida International Airport, skriver Reuters med henvisning til en meddelelse fra ministeriet for civil luftfart.

Til sammenligning havde lufthavnen i København sidste år 29 millioner passagerer.

Den eksisterende storlufthavn i New Delhi, Indira Gandhi International Airport, er ved at nå smertegrænsen.

Inden for tre år ventes passagertallet at nå over 90 millioner, og frem mod 2024 forventes tallet at ramme den maksimale kapacitet på 109 millioner flyrejsende om året.

Den nye lufthavn vil gradvist blive udbygget fra én landingsbane til fire og opføres på bar mark.

For at imødekomme den store vækst i lufttrafikken har regeringen desuden planer om at renovere og genåbne 50 lufthavne, som ellers er taget ud af brug. Ydermere er der i forvejen givet godkendelser til 18 helt nye lufthavne.

Lavere billetpriser, stigende velstand i befolkningen og skærpet konkurrence blandt luftfartsselskaber har det seneste årti udløst et boom i lufttrafikken i Indien. Og det gælder både indenrigs- og udenrigsruter.

Eksempelvis meddelte Københavns Lufthavn for to uger siden, at Air India i september starter en ny rute mellem New Delhi og København med tre ugentlige afgange.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.