Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny forfatning sender Thailand i retning af folkevalg i 2018

En militærjunta har styret Thailand siden 2014. Men nu er et vigtigt skridt i retning af folkevalg taget.

Den nuværende konge af Thailand med det imponerende navn Kong Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun aflægger visit ved Kong Rama I's momument, efter at have underskrevet den nye, thailandske forfatning i Bangkok.
Den nuværende konge af Thailand med det imponerende navn Kong Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun aflægger visit ved Kong Rama I's momument, efter at have underskrevet den nye, thailandske forfatning i Bangkok.

Thailand, der siden 2014 har været styret af landets militærjunta, har taget et skridt i retning af et folkevalg.

Det sker, efter at landets nye konge har underskrevet en ny forfatning.

Dermed er processen frem mod et valg sat i gang.

- Kongeriget Thailands forfatning er kundgjort, sagde en medarbejdere fra det royale skriverbureau på vegne af kongen.

- Må det thailandske folk forenes om at følge og beskytte forfatningen for at fastholde demokrati og deres uafhængighed.

Forfatningen er landets 20. siden afslutningen på enevældet i 1932.

Kritikere af militærjuntaen advarer om, at den nye forfatning stadig vil sikre landets generaler magt over politikken i Thailand mange år frem.

I august sidste år godkendte thailænderne forfatningsændringen.

Men da kong Maha Vajiralongkorn overtog efter sin far, kong Bhumibol Adulyadej i januar, efterspurgte paladset ændringer i teksten.

En af ændringerne handlede blandt andet om at lade kongen rejse ud af Thailand uden at udpege en regent.

Der er dog fortsat lang vej til et valg. Ifølge en tidslinje i forfatningen kan det blive sent i 2018, og det er muligt, at det bliver yderligere forsinket.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.