Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu skal nedstyrtet AirAsia-fly hæves

Eksperter skal nu i gang med at finde ud af, hvordan man kan hejse skroget af det AirAsia-fly, der styrtede i havet for et par uger siden og nu ligger på 30 meter vand.

Undervandsbilleder biser dele af vraget fra det AirAsia-fly, der styrtede ned den 28. december med 162 mennesker om bord. Indtil nu er 48 lig bjærget.
Undervandsbilleder biser dele af vraget fra det AirAsia-fly, der styrtede ned den 28. december med 162 mennesker om bord. Indtil nu er 48 lig bjærget.

INDONESIEN: Singapores flåde har onsdag fundet den største del af skroget af det indonesiske AirAsia-fly, der styrtede i Javahavet med 162 personer om bord 28. december. Det oplyser Singapores forsvarsminister, Ng Eng Hen, ifølge Channel NewsAsia.

»Billeder taget af fjernstyret undervandsfartøj viser en del af vingen og skroget,« fortæller ministeren.

Skroget ligger på cirka 30 meters dybde, og eksperter skal nu undersøge, hvordan det kan hejses op.

»Hvis det ikke er for tungt, kan vi løfte hele stykket på én gang. Hvis det er for tungt, kan vi trænge ind i skroget og hente ligene ud, før vi løfter skroget,« siger Suryadi B. Supriyadi fra det indonesiske redningsberedskab ifølge Channel NewsAsia.

Han understreger, at arbejdet med at hæve skroget kan tage flere dage.

På nuværende tidspunkt er 48 af de 162 omkomne bjærget, og man formoder, at mange af de resterende lig fortsat befinder sig i skroget.

AirAsia Indonesia QZ8501 fløj tidligt om morgenen den 28. december fra Surabaya med kurs mod Singapore, da det efter kort tid pludselig forsvandt fra radaren og luftfartsmyndighederne mistede kontakten til piloterne. Det blev først klart, at flyet var styrtet ned, da vragdelene blev fundet et par dage senere.

Myndighederne har allerede bjærget flyets to sorte bokse, der formentlig kan give en forklaring på, hvorfor det styrtede i havet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.