Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu må Paris' kvinder trække i benklæder

I mere end 200 år har det været ulovligt for kvinder at bære bukser i Paris, men nu er loven ændret.

De parisiske modeskabere har i mange år vist smukke benklæder på podierne, men i realiteten måtte kvinderne ikke bære bukser på gaden. - Arkivfoto.
De parisiske modeskabere har i mange år vist smukke benklæder på podierne, men i realiteten måtte kvinderne ikke bære bukser på gaden. - Arkivfoto.

Er du kvinde, og har du ind til slutningen af januar slentret rundt i Paris' gader iført bukser, så har du faktisk brudt loven. En gammel lov forbød nemlig kvinder at gå med bukser i Paris.

Ifølge loven, der blev indført den 17. november 1800, måtte kvinder kun gå med bukser i den franske hovedstad, hvis de inden da havde søgt om tilladelse. Loven blev dog moderniseret i både 1892 samt i 1909, hvor det blev indført, at kvinder dog godt - uden tilladelse - måtte gå med bukser, hvis de holdt på et cykelstyr, eller hvis de havde tøjler fra en hest i hånden, skriver den britiske avis Telegraph.co.uk.

Selv om loven i årevis har været håbløst forældet, så holdt franskmændene stædigt fast i loven, da man så dem som en del af den franske historie.

I juli blev loven dog bragt op igen, da den franske senator Alain Huopert offentligt sagde til ministeren, at den 'symbolske betydning' af loven kunne skade de moderne værdier i samfundet.

Siden da er der tilsyneladende blevet tænkt over sagen i den franske regering, og for nyligt kom også ministeren for kvinders rettigheder Najat Vallaud-Belkacem tilsyneladende frem til, at der nok er behov for at give tilladelse til, at kvinder uden hest eller cykel, kan gå med bukser i Paris.

Ministeren udtalte, at loven var uforenelig med moderne franske værdier og love.

- Denne lov havde først og fremmest som mål at begrænse kvinder adgang til visse kontorer og jobs ved at forhindre dem i at klæde sig som mænd, udtalte ministeren, der torsdag den 31. januar derfor ændrede loven, så det nu er tilladt for kvinder at bære bukser i Paris - også hvis de hverken har cykel eller hest.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.