Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu må fransk politi trække pistolerne oftere

Franske betjente må nu skyde mod biler, der ikke vil standse, eller mod livsfarlige mistænkte der stikker af.

Frankrigs politifolk har fået grønt lys fra parlamentet til at åbne ild i en række tilfælde uden selv at komme på kant med loven.
Frankrigs politifolk har fået grønt lys fra parlamentet til at åbne ild i en række tilfælde uden selv at komme på kant med loven.

Frankrigs politifolk har nu fået grønt lys fra parlamentet til at åbne ild i en række tilfælde uden selv at komme på kant med loven.

Parlamentet i Paris har torsdag stemt for, at betjente må skyde mod mistænkte eller indsatte, der forsøger at stikke af, hvis de pågældende vurderes at være til fare for andres liv. Dog skal politiet affyre to varselsskud først.

Betjente må fremover også skyde mod køretøjer, der ignorerer politiets ordre om at stoppe, og som udgør en alvorlig fare.

Desuden må de åbne ild for at stoppe eksempelvis en person, der skyder vildt om sig for at dræbe.

Med den nye lov er almindelige betjente sidestillet med det franske gendarmkorps. Korpset løser en række opgaver, som ligger et sted mellem politiets og militærets opgaver.

Torsdagens afstemning i det franske parlament kommer på et tidspunkt, hvor der igen har været markante spændinger mellem politiet og franske unge i forstæderne til Paris.

I de seneste dage har flere demonstrationer udviklet sig voldeligt med brændende biler og smadrede ruder.

Demonstranterne er vrede over den vold og voldtægt, der angiveligt fandt sted 2. februar under anholdelsen af 22-årige Théo.

Den unge sorte mand er stadig på hospitalet efter at være blevet anholdt i den parisiske forstad Aulnay-sous-Bois. Ifølge ham brugte en politibetjent sin politistav til at voldtage ham under anholdelsen.

Unge mænd fra Paris' forstæder klager over, at de ofte bliver stoppet og kontrolleret af politiet.

Ifølge de unge bliver de ikke behandlet med respekt.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.