Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Norske toldere finder kvælerslange i bil fra Danmark

Toldere, som fandt slange i en bil fra Danmark, havde ikke lyst til at tage den op og måle den.

Norske toldere fandt natten til søndag en kvælerslange i en bil, der kom med en færge fra Danmark.

Slangen blev opdaget i en tøjpose i forbindelse med en rutinekontrol på havnen i Kristiansand.

Der var tre unge mænd i bilen. Ifølge avisen Agderposten er de alle fra Rogaland, som er en provins i det sydvestlige Norge.

En 21-årig har oplyst, at han har købt kvælerslangen lovligt i Danmark. Det er ulovligt at bringe slanger med ind i Norge.

- Tolderne, som undersøgte bilen, havde ikke den store lyst til at tage slangen op og måle den, siger toldchef Helge Breilid til Agderposten.

Dyr, som ulovligt indføres i Norge, bliver som regel aflivet. Det er den norske fødevarestyrelse, som afgør slangens skæbne.

Det er ikke første gang, at de norske toldere har fået sig en overraskelse, når færgen fra Danmark er kommet til landet.

- Vi havde for en del år siden en, som havde 12-14 slanger med sig, siger toldchef Helge Breilid.

De mange slanger var fastgjort om livet på den person, som forsøgte at smugle dem ind.

Vagthavende ved toldvæsnet fortæller, at man med jævne mellemrum finder dyr under kontroller. Det drejer sig om både fugle og krybdyr. Oftere er der tale om hunde.

I april sidste år blev der fundet en 2,5 meter lang tigerpyton under en ransagning af et hus i Kvinesdal. Den sag blev håndteret af Dyrepark Kristiansand.

- Vi får mange forespørgsler om at tage imod slanger efter beslaglæggelser over hele Norge. I visse perioder får vi en forespørgsel hver uge, sagde Rolf-Arne Ølberg fra dyreparken til NRK sidste år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.