Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Norsk postterminal evakueret: 42 er sendt på sygehuset

Flere medarbejdere er blevet dårlige efter fund af hvidt pulver i en konvolut på norsk postterminal.

En postterminal i Sydnorge er torsdag aften blevet evakueret, efter at medarbejdere fandt et mistænkeligt, hvidt pulver i en forsendelse.

42 mennesker er blevet kørt til tjek på sygehuset, og flere af dem har givet udtryk for, at de føler sig dårligt tilpas. Det skriver lokalavisen Tønsbergs Blad på sin hjemmeside.

Ifølge Erik Jess, politiets indsatsleder på stedet, er der tale om fire personer, som har fået det dårligt efter fundet. De klager ifølge avisen over blandt andet irriterede øjne.

- De er blevet iført beskyttelsesdragter. Før de kommer ind på sygehuset, vil de blive spulet i sygehusets garage, siger han til Tønsbergs Blad.

Samme behandling vil yderligere ti ansatte på postterminalen blive modtaget af. Disse medarbejdere har dog ikke oplevet ubehag eller gener efter pulverfundet.

Yderligere 28 medarbejdere bliver kørt til tjek på sygehuset, skriver nyhedsbureauet NTB. De har dog opholdt sig andre steder i bygningen.

Sygehuset i Vestfold, hvor de ansatte er bragt til, bekræfter antallet af personer, der er kørt til behandling.

- De 14, som er blevet eksponeret for stoffet, har været igennem smitteværnsprocedurer og er blevet isoleret, indtil politiet finder ud af, hvad stoffet er, siger sygehusets kommunikationschef, Merete Lindahl, til NTB.

Et stort område ved postterminalen, der ligger i Stokke syd for Drammen, er blevet afspærret. Brandfolk arbejder på postterminalen i beskyttelsesdragter og gasmasker.

Et bombehold fra Oslos politi er natten til fredag nået frem til stedet sammen med to brandbiler.

Frygten er, at der kan være tale om en sending miltbrand eller tilsvarende gift i pulverform. Dette er tidligere blevet sendt med posten. Blandt andet i USA i kølvandet på angrebet 11. september 2001 mod World Trade Center.

Det hvide pulver lå ifølge tv-stationen NRK i en konvolut, der gik i stykker.

Postterminalens medarbejdere agerede efter faste rutiner efter fundet af pulveret. De har angiveligt forseglet brevet med plastik og lagt det i et sikkerhedsskab.

To medarbejdere arbejder på at tegne et præcist kort, så bombegruppen ved, hvor den skal bevæge sig hen for at undersøge pakken.

Al post til og fra terminalen er blevet standset. Det kan få konsekvenser for omdelingen af breve og pakker fredag, lyder det.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.