Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Norsk politi jagter mistænkt for bombetrussel

Bombetrussel mod Stortinget i Oslo tages yderst seriøst af norsk politi.

Bevæbnet politi har omringet Stortinget efter nattens bombetrussel.
Bevæbnet politi har omringet Stortinget efter nattens bombetrussel.

NORGE: Sent tirsdag aften slog politiet i Oslo alarm på grund af trusler mod Stortinget, og natten til onsdag kunne politiet anholde en mand i 30erne.

Han er nu løsladt igen. Dermed er den formodede gerningsmand fortsat på fri fod, men på et pressemøde onsdag formiddag forsikrede Johan Fredriksen, stabschef hos Oslo Politi, om, at man mistænker en bestemt person.

»Som udgangspunkt leder vi efter én person, en navngiven person,« sagde Johan Fredriksen ifølge norske medier på pressemødet.

Han understreger, at politiet har tekniske spor og videobilleder fra forskellige steder, som bliver sammenholdt med konkrete oplysninger om personer,

»Vi skal nok komme til bunds i det her,« tilføjede Fredriksen.

Stoltenberg: Vant til at Norge er udsat for trusler

Politiet har valgt at tage truslen meget alvorligt. Afspærringerne rundt om Stortinget i Oslo vil blive opretholdt, indtil man har fundet frem til den person, som har fremsat truslen, skriver vg.no.

»Selv om truslen ikke er specifik, så tager vi det her meget alvorligt. Vi ved jo, hvilke slags oplysninger vi har på nogle af de personer, vi er i gang med at tjekke, sagde stabschefen på pressemødet.

Også statsminister Jens Stoltenberg udtaler sig i forbindelse med bombetruslen.

»Jeg har vænnet mig til, at Norge er et land, som bliver udsat for trusler. Heldigvis er de fleste trusler ufarlige, men vi lever i et land, hvor vi må indse, at en dag er det alvor. Om det var tilfældet i morges, vil jeg ikke spekulere i, sagde statsministeren ifølge Aftenposten på Arbeiterpartiets landsstyremøde.

Manden i 30erne, som blev taget med på stationen natten til onsdag, blev løsladt hurtigt, da det viste sig, at han ikke kunne kobles til truslerne mod Stortinget.

22. juli 2011 bragte den nu dømte terrorist Anders Breivik en bombe til sprængning i regeringskvarteret i Oslo. Otte mennesker blev dræbt ved eksplosionen, mens yderligere 69 blev dræbt ved en efterfølgende skudmassakre på øen Utøya.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.