Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Norsk mullah kræver 200.000 kr. i erstatning efter retssag

Den norske islamist Krekar blev frikendt for trusler i landsretten, efter at han tidligere blev dømt i byret.

Mullah Krekar, en i Norge meget omstridt islamist, kræver 200.000 kr. i erstatning af staten, efter at han i marts ved landsretten blev frikendt for trusler.

Krekar varslede sit krav til staten allerede dagen efter frifindelsen, og nu er kravet formelt ifølge hans advokat Brynjar Meling.

Mullahen har siddet varetægtsfængslet i mere end et halvt år.

Ifølge advokaten kræver Krekar 200.000 norske kroner i oprejsning, da retssagen mod ham har ødelagt hans gode navn og rygte.

- Der er to forhold, som begrunder oprejsningen. Det ene er det antal dage, han har siddet inde. Og så er det jo sådan, at man også får oprejsning, når man får ødelagt sit gode navn og rygte, siger Meling til norsk TV2.

Advokaten peger på, at loven er lige for alle. Krekar må derfor antages, uanset om man finder det provokerende, at være berettiget til erstatning for uretmæssig retsforfølgelse.

Juryen i landsretten mente i modsætning til dommerne i byretten i Oslo, at det ikke var tilstrækkeligt bevist, at Krekar havde fremsat trusler og opfordret til strafbare handlinger mod kurderen Halmat Goran i et interview på NRK.

Krekar er dømt til at betale 40.000 kroner i erstatning til Goran, selv om Krekar blev frikendt for trusler mod kurderen, skriver Aftenposten.

Brynjar Meling siger til avisen, at Krekar vil anke dommen. I byretten blev Krekar dømt til at betale 75.000 kroner til kurderen. Men det beløb blev nedsat i landsretten, da Halmat Gorans egne handlinger var årsag til truslerne.

/ritzau/NTB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.