Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Norsk islamist får ni år for at rekruttere til IS

Sag mod 31-årig norsk-pakistaner har været en af de vigtigste for sikkerhedstjenesten PST de seneste år.

En norsk islamist, med navnet Ubaydullah Hussain, er tirsdag idømt ni års fængsel ved Oslos byret for at have rekrutteret folk til Islamisk Stat (IS).

Det er første gang, en person har været tiltalt for rekruttering til IS i Norge. Det oplyser Norges TV2.

Sagen mod den 31 år gamle norsk-pakistaner har været en af de vigtigste for det norske politis sikkerhedstjeneste, PST, de seneste år.

Anklagemyndigheden havde krævet ti års fængsel i retssagen, hvor der gennem seks uger er blevet afgivet vidneudsagn og ført beviser.

Ubaydullah Hussain er tidligere frontfigur i gruppen Profetens Ummah.

Han sad på anklagebænken sammen med en 19-årig gammel norsk konvertit fra Groruddalen i Oslo. Ifølge anklagemyndigheden rekrutterede Ubaydullah Hussain aktivt den medtiltalte til at rejse til Syrien.

Den 19-årige blev standset i Göteborg, da han var på vej til Syrien.

PST har fulgt Ubaydullah Hussains tæt, og aflyttet hver eneste samtale og mail han har sendt. I fire år var han i sikkerhedstjenestens søgelys, før han blev anholdt.

Overvågningen førte til, at to norske fremmedkrigere blev idømt fængselsstraffe i sommeren 2015.

Nogle måneder senere blev en anden jihadist idømt otte års fængsel. I 2016 fik to nye IS-krigere lange fængselsstraffe.

I sin procedure i retten sagde statsadvokat Fredrik G. Ranke, at Ubaydullah Hussain havde udnyttet sårbare og søgende unge mænd og sendt flere af dem i døden i Syrien, mens han selv valgte at blive i Norge.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.