Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Norges statsminister præsenterer ny justitsminister efter krise

Den nye justitsminister, Tor Mikkel Wara fra Fremskrittspartiet, overtager post efter omstridt partifælle.

Norges konservative statsminister, Erna Solberg, præsenterede onsdag en nyudnævnt justitsminister, Tor Mikkel Wara fra Fremskrittspartiet. Det skete efter en krise, som var udløst af den tidligere justitsminister. Scanpix/Thibault Camus
Norges konservative statsminister, Erna Solberg, præsenterede onsdag en nyudnævnt justitsminister, Tor Mikkel Wara fra Fremskrittspartiet. Det skete efter en krise, som var udløst af den tidligere justitsminister. Scanpix/Thibault Camus

Oslo. Norges konservative statsminister, Erna Solberg, præsenterede onsdag en nyudnævnt justitsminister, Tor Mikkel Wara fra Fremskrittspartiet.

»i har vel forstået, at vi har fået en ny justitsminister«, sagde en smilende Solberg på Slottsplassen i Oslo efter et ekstraordinært statsråd.

Wara, der har arbejdet i PR- og kommunikationsbranchen i mange år, overtager posten efter sin partifælle Sylvi Listhaug, som trådte tilbage i marts efter at have udløst en politisk krise med et stærkt kontroversielt indlæg på Facebook.

Listhaug, som var tæt på at få væltet den borgerlige regering, beskyldte i et opslag på Facebook Arbeiderpartiet for at gå mere op i terroristers rettigheder end i Norges sikkerhed.

Det var en anklage, der blev mødt med rasende kommentarer fra Arbeiderpartiet og familier til de mange unge, der blev dræbt af Anders Behring Breivik på den socialdemokratiske ungdomslejr på Utøya.

De sagde, at Listhaug havde besudlet mindet om de mange terrorofre på Utøya i 2011.

Listhaug følte, at hun blev udsat for en "heksejagt". Hun mente, at oppositionens egentlige mål var at "kneble" hendes arbejde med at stramme reglerne for indvandring.

Solberg pressede hende til en undskyldning, men oppositionen fandt den undskyldning så utilstrækkelig, at der blev varslet en mistillidsafstemning. Dette fik Listhaug til at gå af.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.