Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Norge sender forstærkning til Algeriet

Flere nordmænd er taget som gidsler på et gasanlæg i Algeriet. Nu sender Norge et hold til Algeriet, der skal styrke landets ambassade under dramaet.

ALGERIET: Norge sender nu et udrykningsteam til Algeriet i forbindelse med gidseldramaet, hvor flere nordmænd er taget som gidsler på et gasanlæg. Det oplyser den norske statsminister, Jens Stoltenberg, på et pressemøde onsdag aften.

Tidligere på aftenen oplyste Statoil, at 17 af selskabets medarbejdere er involveret i gidseldramaet, og to af de ansatte er blevet kvæstet som følge af aktionen.

- Situationen er alvorlig og uoverskuelig, sagde Jens Stoltenberg ifølge VG på pressemødet, hvor han gav udtryk for, at det er umuligt at sige, hvor mange nordmænd, der er taget som gidsler.

- Det kan ingen sige noget om i aften, sagde han.

Gidselaktionen blev indledt onsdag morgen, og det er angiveligt en militant gruppe, der står bag. Den hævder, at 41 personer er taget som gidsler.

- Norske myndigheder fik besked om angrebet onsdag morgen og har siden arbejdet på at sikre gidslerne, sagde Jens Stoltenberg og understregede, at myndighederne arbejder på højtryk.

Den norske udenrigsminister, Espen Barth Eide, har ifølge VG givet udtryk for, at gidseldramaet i Algeriet ikke ændrer trusselsbilledet i forhold til Norge.

VG citerer nyhedsbureauet AP for, at der er forhandlinger i gang om løsladelse. Det er det britiske olieselskab BP, der sammen med japanske JGC Corp og norske Statoil opererer på gasanlægget.

Den militante gruppe, der har forbindelse til al-Qaeda, oplyser, at angrebet mod gasanlægget har fundet sted, fordi Algeriet har tilladt fransk militær at bevæge sig ind i landets luftrum i forbindelse med militæroperationen i Mali. De militante har ifølge en algerisk avis truet med at sprænge hele gasanlægget i luften, hvis algeriske styrker angriber dem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.