Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Norge krænkede Breiviks rettigheder

Den norske massemorder har fået delvist ret i, at han bliver udsat for nedværdigende behandling, men staten har fået medhold i at opretholde den omfattende brevkontrol.

Det har vakt undren verden over, at Norge har givet en koldblodig massemorder lov til at føre en retssag mod staten. Det har medført hovedrysten, at han mener, hans menneskerettigheder er blevet brudt, når han afsoner sin dom i tre celler med adgang til tv, spillekonsol og træningsudstyr. Nu kan både undren og hovedrysten blive til opgivende suk og himmelvendte øjne. For Oslo Tingret har givetAnders Behring Breivik, der slog 77 mennesker ihjel – heraf størstedelen børn – ret i, at den norske stat delvist har krænket hans menneskerettigheder. Det er særligt isolationsfængslingen, som Breivik er udsat for 23 timer i døgnet, der har gjort udslaget.Meget overraskende domBreiviks advokat har meddelt, at massemorderen er glad for dommen og ikke ønsker at anke den, selvom han ikke har fået medhold i alle sine klager. Et andet klagepunkt var den omfattende brevkontrol, Breivik er underlagt. Det er veldokumenteret, at isolationsfængsling er skadeligt. Alligevel er Kjetil Larsen, professor ved institut for menneskerettigheder på Universitetet i Oslo, ”meget overrasket” over dommen. ”Konklusionen var en helt anden, end jeg troede, den ville være. Der har været tilfælde før, hvor farlige fanger har fået medhold i, at soningsregimet er i strid med menneskerettighederne, men fordi det her er en meget speciel sag, er jeg overrasket over afgørelsen,” siger han. Ville have besøg af meningsfælle

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.