Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkoreansk raket kan nå USA

Undersøgelser af raketdele fra Nordkoreas seneste opsendelse viser, at den har kapacitet til at kunne ramme USA.

Dette billede udsendt fra de sydkoreanske myndigheder viser angiveligt rester af den nordkoreanske raket, der blev sendt op den 12. december, og formodentlig har en rækkevidde, der kan nå USA.
Dette billede udsendt fra de sydkoreanske myndigheder viser angiveligt rester af den nordkoreanske raket, der blev sendt op den 12. december, og formodentlig har en rækkevidde, der kan nå USA.

NORDKOREA: Nordkoreas nyudviklede rakettype, som tidligere på måneden sendte en satellit ud i rummet, er så kraftig, at den vil kunne nå det amerikanske fastland, oplyser CNN.

Ifølge kilder i det sydkoreanske forsvarsministerium, der har undersøgt dele af raketten, som endte i havet efter opsendelsen, viser det sig nu, at rakettens motor er kraftigere end forventet.

Ifølge de nye oplysninger, der har været klausuleret, er rakettens motor i stand til at brænde selv uden for jordens atmosfære, fordi den medbringer mere ilt til forbrændingen end hidtil antaget.

Opdagelsen har vakt bekymring, og de sydkoreanske myndigheder viser, at Nordkorea er nået langt, når det gælder udvikling af interkontinentale raketter, der vil kunne forsynes atomsprænghoveder.

I sin nuværende skikkelse, vil den nordkoreanske raket kunne medbringe en last på mellem 500 og 700 kilo.

Internationalt vurderes det dog ikke som sandsynligt, at Nordkorea endnu har udviklet en atombombe af en størrelse, der lader sig fremføre af en raket.

De sydkoreanske kilder oplyser, at Iran og Nordkorea med al sandsynlighed samarbejder om udvikling og forbedring af raketteknologi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.