Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkoreansk propaganda viser amerikansk storby i flammer

Usædvanlig krigerisk propagandafilm viser Nordkoreas seneste raketopsendelse og angreb på en amerikansk storby, som står i flammer.

Skærmdump fra den nordkoreanske propagandafilm.
Skærmdump fra den nordkoreanske propagandafilm.

NORDKOREA: Mens verden venter på Nordkoreas tredje atomprøvesprængning, har en halvofficiel nordkoreansk hjemmeside, Uriminzokkiri, udsendt en stærkt krigerisk propagandafilm, der først viser Nordkoreas seneste raketopsendelse og dernæst en brændende amerikansk storby under angreb.

Videoen er skabt som en slags drømmesekvens, hvor Nordkoreas seneste interkontinentale raket Unha-3, der kan nå mål i USA, ses forlade sin affyringsrampe i ild og røg og stige til vejrs.

Derefter følger animerede sekvenser, hvor den satellit, som raketten sendte op i rummet, forvandles til et avanceret rumskib, der suser rundt om kloden, mens de nordkoreanske masser jubler. Efter det zoomes der ind på jordkloden og videre ned på et amerikansk flag, som rives til side og åbenbarer en by ramt af eksplosioner og brændende skyskrabere.

Reuters skriver, at den underliggende tekst på videoen siger: »Sort røg ses et sted i Amerika. Det lader til, at ondskabens rede er sat i brand med den ild, den selv startede.«

Artiklen fortsætter under videoen
("angrebet" på USA kommer to min. inde i videoen)

At det hele udspiller sig til tonerne af Michael Jackson og Lionel Richies klassiker »We are the World« har også været medvirkende til, at videoen allerede er blevet kult på internettet, skønt den først blev lanceret i weekenden.

Virkelighedens raketopsendelse er blevet fordømt af hele det internationale samfund, men blev tilbagevist fra nordkoreansk side og er siden blevet fulgt op med meldinger om, at en atomprøvesprængning er nært forestående.

Den spektakulære video er også blevet vist i det amerikanske udenrigsministerium, som sandsynligvis er tiltænkt som det primære publikum:

- Vi har set den, fortalte udenrigsministeriets talskvinde Victoria Nuland ved en pressekonference og fortsatte:

- Men jeg vil naturligvis ikke på nogen måde hædre den, ved at omtale den her.

Det er ikke første gang, at den effektive propagandamaskine i det ellers forarmede land buldrer på de store trommer. Tidligere er det blevet sagt, at Nordkorea ikke vil tøve med at omdanne Sydkoreas hovedstad Seoul til en »sø af ild«.

Men det er første gang, at i propagandamagerne pulveriserer USA.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.