Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkoreansk missil styrter ned i Det Japanske Hav

Ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap har Nordkorea affyret endnu et ballistisk missil.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, er tilsyneladende ligeglad med, at Nordkorea er blevet udsat for en lang række sanktioner som følge af missilaffyringer (arkivfoto). Reuters/Kcna
Nordkoreas leder, Kim Jong-un, er tilsyneladende ligeglad med, at Nordkorea er blevet udsat for en lang række sanktioner som følge af missilaffyringer (arkivfoto). Reuters/Kcna

Nordkorea har søndag morgen lokal tid affyret et uidentificeret missil fra landets vestkyst. Det oplyser den sydkoreanske hær.

Missilet fløj cirka 700 kilometer, før det styrtede i Det Japanske Hav.

Det er fortsat uklart, hvilken slags missil der er tale om.

»Sydkorea og USA analyserer detaljerne omkring affyringen,« skriver den sydkoreanske hær i en pressemeddelelse uden at uddybe yderligere.

Også Det Hvide Hus har udsendt en udtalelse, hvor præsident Donald Trump opfordrer andre lande til at skærpe sanktionerne mod Nordkorea.

Nyhedsbureauet Yonhap skriver, at der tilsyneladende er tale om et ballistisk missil.

Hvis det viser sig at være tilfældet, er det Nordkoreas første affyring af et ballistisk missil i to uger. Den seneste affyring slog fejl.

I løbet af det seneste halvandet år har Nordkorea affyret en stribe missiler og gennemført atomprøvesprængninger i strid med FN's resolutioner.

En lang række eksperter er enige om, at Nordkorea har opnået fremskridt i sit våbenprogram i den periode.

Blandt andet har styret foretaget to atomtest og omkring et dusin missilaffyringer. Det erklærede mål er at udvikle et atommissil, der kan række helt til USA's fastland.

I løbet af de seneste to måneder har Nordkorea fire gange testet ballistiske missiler.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, advarede i slutningen af april om, at en »stor, stor konflikt« med Nordkorea er mulig.

Han sagde dog ved samme lejlighed, at han vil foretrække at løse konflikten med diplomati.

Efterfølgende har Donald Trump virket blødere i sine udtalelser om det nordkoreanske styre.

Blandt andet har han sagt, at han vil være »beæret«, hvis han kunne møde Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.