Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkoreansk delegation i Sverige giver spænding om topmøde

Sverige og Schweiz er mulige værtslande for et kommende topmøde mellem præsident Donald Trump og Kim Joug-un.

Stockholm. Nordkoreas udenrigsminister, Ri Yong-ho, er ifølge det svenske nyhedsbureau TT sammen med en delegation på fire ankommet til Sverige.

Det sker på et tidspunkt, hvor der hersker spænding om et kommende topmøde mellem USA's præsident, Donald Trump, og lederen af det kommunistiske regime i Pyongyang, Kim Jong-un.

Under sit ophold i Sverige skal den nordkoreanske delegation først og fremmest føre drøftelser med landets udenrigsminister, Margot Wallström.

Sverige er i flere medier blevet nævnt som et muligt mødested for Trump og Kim Jong-un.

- Ingen forventer, at den amerikanske præsident vil rejse til Nordkorea, og Kim Jong-un vil næppe sætte sine ben på amerikansk jord. Sverige eller Schweiz er mulige alternativer, skrev den amerikanske avis The Washington Post i sidste uge.

Begge lande har ifølge den amerikanske avis tilbudt at være værter for topmødet. Det samme gælder Mongoliet.

Det er dog ikke givet, at Kim Jong-un vil forlade Nordkorea. Det har han ikke gjort, siden han overtog magten efter sin far, Kim Jong-il, der døde i 2011.

Sverige har i flere årtier spillet en central rolle i Vestens diplomati over for det lukkede regime i Nordkorea - blandt andet ved at udføre konsulære tjenester for USA og andre lande i Pyongyang.

Sverige har også bistået USA i forhandlinger, som har ført til løsladelser af amerikanere i nordkoreansk fangenskab.

Nordkorea blev også drøftet, da den svenske statsminister, Stefan Löfven, tidligere på måneden besøgte Trump i Det Hvide Hus.

Der hersker i svenske medier stor spænding om, hvad den svenske udenrigsminister har at sige om det planlagte topmøde og mulighederne for, at Sverige bliver valgt som værtsland.

Nordkorea har indtil videre ikke bekræftet, at det i kulisserne er ved at forberede et topmøde.

/ritzau/TT

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.