Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkorea vil give USA en lærestreg efter nye sanktioner

Nordkorea advarer USA, efter nye sanktioner er blevet vedtaget i FN's Sikkerhedsråd.

Arkivfoto. Nordkoreas udenrigsminister Ri Yong-ho.
Arkivfoto. Nordkoreas udenrigsminister Ri Yong-ho.

Enigheden om at pålægge Nordkorea nye skrappe sanktioner i FN's Sikkerhedsråd får Nordkorea til at svare igen med advarsler til USA.

Det fremgår af en udtalelse fra Nordkoreas udenrigsminister, Ri Yong-ho. Den er uddelt til medier i Filippinernes hovedstad, Manila, i forbindelse med et møde om regional sikkerhed, skriver nyhedsbureauet Reuters.

I meddelelsen advarer Ri Yong-ho om, at der vil komme store følger af sanktionerne. Nordkorea vil give USA en »alvorlig lærestreg«.

Lørdag vedtog FN's Sikkerhedsråd nye sanktioner mod Nordkorea. Det skete som reaktion på to missiltest, som landet udførte i juli.

Sanktionerne sigter blandt andet mod at skære Nordkoreas eksportindtægter med en tredjedel.

Parterne bekræftede sanktionerne søndag. Her har den sydkoreanske præsident, Moon Jae-in, og den amerikanske præsident, Donald Trump, talt i telefon.

De to blev enige om at lægge maksimalt pres på Nordkorea.

Fra Kina lyder det mandag, at man håber på, at Nord- og Sydkorea kan genoptage kontakten snart.

Søndag mødtes udenrigsministrene fra Nordkorea og Sydkorea i Manila. Mødet foregik inden en middag i de sydøstasiatiske landes organisation, Asean.

Her opfordrede Sydkoreas udenrigsminister, Kang Kyung-wha, sin nordkoreanske kollega til at acceptere Sydkoreas forslag om militære drøftelser for at mindske spændingen på den koreanske halvø.

Den nordkoreanske udenrigsminister tog dog ikke umiddelbart imod opfordringen.

»Set i lyset af den nuværende situation, hvor Sydkorea samarbejder med USA om lægge pres på Nordkorea, så mangler der oprigtighed i de forslag,« lød det søndag fra Ri Yong-ho.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.