Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkorea: USA's sanktioner er en krigserklæring

Nordkorea lover gengældelse og truer med at kappe alle diplomatiske forbindelser til USA efter nye sanktioner.

Det er en "krigserklæring", at amerikanske sanktioner nu rammer den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, mener Nordkorea. (Arkivfoto) Reuters/Kcna
Det er en "krigserklæring", at amerikanske sanktioner nu rammer den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, mener Nordkorea. (Arkivfoto) Reuters/Kcna

Seoul. USA's sanktioner mod Nordkoreas leder, Kim Jong-un, er en "krigserklæring" og en "hæslig forbrydelse", lyder det i en meddelelse fra det nordkoreanske udenrigsministerium.

Nordkoreas officielle reaktion viderebringes torsdag af det statslige nyhedsbureau KCNA. Den kommer, efter at den amerikanske regering onsdag besluttede at pålægge Kim Jong-un sanktioner for alvorlige brud på menneskerettighederne i det lukkede land.

Nordkorea lover, at der vil komme en skarp gengældelse mod USA for denne "værste fjendtlige handling nogensinde". Sådan lyder reaktionen fra det nordkoreanske udenrigsministerium, som dog ikke går i detaljer om den varslede gengældelse.

Ministeriet tilføjer, at Nordkorea vil kappe alle diplomatiske forbindelser, hvis USA ikke omgående trækker sanktionerne tilbage.

- Nu hvor USA har fremlagt en krigserklæring mod os, vil alle spørgsmål vedrørende forholdet til USA fremover blive håndteret i overensstemmelse med Nordkoreas krigslove, siger ministeriet.

Det er første gang, USA pålægger den nordkoreanske leder sanktioner. De retter sig mod ejendom og værdier, der ligger inden for USA's jurisdiktion.

Rapporten oplister i alt 11 personer, som hævdes at have ansvar for alvorlige brud på menneskerettigheder og for censur.

- Under Kim Jong-un begår Nordkorea fortsat uacceptable uhyrligheder mod millioner af mennesker, sagde Adam J. Szubin, en højtstående embedsmand i USA's finansministerium, onsdag.

Sydkorea har budt de amerikanske sanktioner velkommen og sagt, at det forhåbentlig kan være med til at belyse de menneskeretlige overgreb, der finder sted i Nordkorea.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.