Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkorea truer Sydkorea med »total ødelæggelse«

Sydkoreas adfærd kan ende med dens ødelæggelse, lød advarslen fra en af Nordkoreas diplomater under et FN-møde i Geneve tirsdag.

Nordkoreanske ledere overværer en militærparade kort før atomprøvesprængningen 13. februar.
Nordkoreanske ledere overværer en militærparade kort før atomprøvesprængningen 13. februar.

NORDKOREA: Naboerne mod syd blev tirsdag truet med »total ødelæggelse« af Nordkorea. Det skete på en FN-konference om nedrustning i Geneve, hvor den nordkoreanske repræsentant vakte forargelse blandt flere deltagere med sine udtalelser, skriver Reuters.

På mødet sagde Jon Yong Ryong, diplomat for Nordkorea, at der kunne tages »et andet og et tredje skridt« i kølvandet på landets atomprøvesprængning i sidste uge.

»Som man siger: En nyfødt hvalp kender ingen frygt for en tiger. Sydkoreas uberegnelig adfærd vil kun fremskynde landets totale ødelæggelse,« lød det fra Jon Yong Ryong.

Han understregede ifølge Reuters, at Nordkorea har taget et »resolut skridt mod selvforsvar«, som kan tages i brug som modsvar overfor en udenlandsk offensiv.

»Hvis USA indtager en fjendtlig position overfor Nordkorea og dermed komplicerer situationen yderligere, vil Nordkorea ikke have andre muligheder end at tage andet og tredje skridt,« sagde han ifølge Reuters uden at uddybe yderligere.

Kommentarerne fra Jon Yong Ryong blev straks kritiseret fra øvrige nationer, herunder Sydkorea og Storbritannien. Den nordkoreanske retorik var ifølge den britiske ambassadør, Joanne Adamson, »aldeles upassende«.

»Vi kan ikke tillade udmeldinger om potentielle ødelæggelser af FNs medlemslande«, siger hun ifølge Reuters.

USAs ambassadør, Laura Kennedy, supplerer:

»Jeg finder den slags retorik meget i modstrid med de mål, vi har i dette organ.«

Nordkorea har i den seneste tid mødt fordømmelse fra omverdenen efter landets atomprøvesprængning i sidste uge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.